De Volksjury

  • Auteurs: Silke Vandenbroeck en Laura Scheerlinck
  • Uitgeverij: Borgerhoff en Lamberigts
  • Jaar uitgave: 2021
  • Aantal pagina’s: 232
  • Coverontwerp: Studio De Boer
  • ISBN: 978-9463933537

https://www.borgerhoff-lamberigts.be/shop/boeken/de-volksjury

Review:

Ik las een tweetal weken geleden boek 2 al in de true crime reeks gebaseerd op de gelijknamige podcast van Silke en Laura, De Volksjury. Mijn review daarvoor is te lezen op https://looneybooks79.blog/2023/02/08/de-volksjury-2/

In dit eerste boek (het is uitzonderlijk dat ik boek 2 lees voor boek 1 maar in dit geval maakt dit niet echt uit aangezien 1. de insteek anders is en 2. de zaken anders zijn. In het tweede boek concentreerden beide auteurs/podcasters zich op de technieken waarmee ze een zaak onderzoeken en proberen oplossen. Dit boek echter richt zich meer op 25 moordzaken die het nieuws haalden.

Zij halen er experts bij die de onderzoeken wat bijlichten en duiding geven over motieven of werkwijzen en inzichten in de moordenaars zelf.

De gruwelijkste of meest memorabele zaken komen aan bod… om er maar een paar te noemen:

Andràs Pandí die zijn eigen gezin grotendeels uitmoordde.

De verdwijning van Nathalie Gijsbrechts.

De moord op een moeder die leed aan het syndroom van Münchhausen by proxy.

Kannibalistische zaken.

Claudy Pierret.

En in de kantlijn komt vaak de zaak Dutroux ook wel piepen hier en daar…

Ik moet dringend de tijd eens vinden om 5 à 6 jaargangen aan podcasts te beluisteren maar het fascineert wel. Het gekke is dat moorden en (serie)moordenaars hot zijn tegenwoordig (hoe vies dat ook mag klinken, het is wel degelijk de waarheid). Wie Netflix heeft zal dat zeker beamen want heel wat van het aanbod betreft true crime en dan is er ook de (fantastische!) serie rond Jeffrey Dahmer die vorig jaar online kwam.

Allemaal heel fascinerend. Het donkerste dat bij een mens naar boven komt intrigeert blijkbaar! (Ja ik kijk daar naar en lees daar ook al graag es iets van, maar het blijft allemaal heel luguber, zeker als de zaken onopgelost blijven natuurlijk.

Misschien moet er ook eens een serie gemaakt/geschreven worden over die zaken met een supernatuurlijk elementje? (Voorsmaakje daarvan vind je ook in dit boek met het verhaal over de Dyatlov Pass Incident!)

Echt een aanrader voor zij die dezelfde fascinatie hebben als ik en die true crime hoog in het vaandel hebben staan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: