De Geuzen 3: Flodderbes, de Heks

  • Bedenker/Illustrator/scenarist: Willy Vandersteen
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij (Strips)
  • Jaar uitgave: 2021 (origineel: 1986)
  • Aantal pagina’s: 48
  • ISBN: 978-9002153549

Review:

Maak je klaar voor een emotioneler album in de reeks…

Hannes en Tamme worden opgetrommeld door de Prins van Nassau om hem te helpen kisten met soldij voor Duitse huurlingen te verbergen. Deze plannen namelijk de kisten te roven. maar wat ze niet weten is dat deze kisten het doelwit zullen worden van de Spanjaarden, die door Alexis worden opgemaakt om deze te vinden.

Intussen hoort Veerle dat Hannes en Tamme door de Spanjaarden gevangen zijn genomen en gemarteld worden om de schuilplaats van de kisten soldij bekend te maken. Met de hulp van Flodderbes de heks en Khonar, een eigenaardig maar hulpvaardig wezentje, proberen ze beide Geuzen te helpen te ontsnappen. Maar Flodderbes’ woonplaats wordt een plek van belegering en Johan Rattenbol is ook nog van de partij.

Dit album is echt een emotionele achtbaan. Er is de strijd van de Geuzen die neergeslagen wordt door de Spanjaarden, met vele doden als gevolg waaronder de broers van Willem van Oranje. Dan de marteling van de Geuzen die als ze ontsnappen de heks moeten bijstaan. Ook zal het wezentje Khonar (zie achterzijde album) ook zorgen voor een kleine krop in de keel!

Opnieuw een heel leuk album met een aantal nieuwe personages en een paar terugkerende die het verhaal echt sturen. het blijft leuk dat fictie zo verweven is met de historische achtergrond! Benieuwd naar meer!

Khonar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: