Asterix 4: Asterix als Gladiator

  • Scenarist: René Goscinny
  • Illustrator: Albert Uderzo
  • Uitgeverij: Hachette
  • Jaar uitgave: 2002
  • Aantal pagina’s: 48
  • Originele titel: Astérix gladiateur (1964)
  • ISBN: 978-2012101272

Review:

De prefect van Gallië gaat op bezoek bij Julius Caesar en wil een uniek geschenk meenemen en zijn oog is gevallen op één van de onoverwinnelijke Galliërs uit het kleine dorpje. De bard Kakofonix wordt ontvoerd en met een slavengallei meegenomen richting Rome. Als de rest van het dorp horen wat er is gebeurd, beslissen Asterix en Obelix de onfortuinlijke bard na te reizen. En dat is nog maar het begin van een fantastisch avontuur waarbij de helden in de arena terecht komen bij de gladiatoren, leeuwen en drilmeesters onder het alziend oog van Caesar!

Dit is een heerlijke strip vol humor en geweldig leuke grappen, actie en vooral veel avontuur. De vergelijkingen van de dorpse Galliërs die ronddwalen in een ‘grootstad zorgen voor fantastische grappen. En natuurlijk blijkt het toverdrankje een manier om de twee helden onoverwinnelijk te houden, ook in het verre Rome! Maar de vraag is: serveren ze everzwijn in Rome?

Obelix is een van de beste en grappigste stripfiguren die ik ooit zag en het is een plezier om hem bezig te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: