Asterix 3: Asterix en de Goten

  • Scenario: René Goscinny
  • Illustrator: Albert Uderzo
  • Uitgeverij: Hachette
  • Jaar uitgave: 2002
  • Aantal pagina’s: 48
  • Originele titel: Astérix et les Goths (1963)
  • ISBN: 978-2012101289

Review:

Panoramix gaat naar een druïdenbijeenkomst waar wordt bepaald wie de grootste en beste druïde is in Gallië. Asterix en Obelix begeleiden hem maar wachten aan de rand van het bos. Het is namelijk verboden dat een leek getuige is van de werken van druïden. Maar als Panoramix ontvoerd wordt door een groepje Goten snellen de twee helden ter hulp.

Onderweg komen zij echter heel wat hindernissen tegen: Romeinen die heb als Goten aanzien en dan natuurlijk de Goten zelf, waar zij bij infiltreren. Maar Obelix werkt niet altijd even goed mee. En waar zijn de Goten op uit? Natuurlijk, Panoramix’ toverdrankje. Zij zullen listig te werk moeten gaan om uit deze penarie te geraken!

Alweer een supergrappig album met de stupiditeit van de Romeinen, die als een hoofdvogel afschieten, en een incognito Asterix en Obelix (die moeilijk zijn lach kan inhouden) als hoofdgrappen. Maar ook de verschillende lettertypes bij de verschillende talen werken op de lachspieren… de Goten (uit Germania dus het huidige Duitsland onder andere) krijgen een (stout!) lettertype die wat aan hun militaristische achtergond doet denken… (om maar te zwijgen van de adelaar… en andere verwijzingen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: