Asterix 2: Het Gouden Snoeimes

  • Scenario: René Goscinny
  • Illustrator: Albert Uderzo
  • Uitgeverij: Hachette
  • Jaar uitgave: 2002
  • Originele titel: La Serpe d’Or (1962)
  • Aantal pagina’s: 48
  • ISBN: 978-2012101296

Review:

Het vredige Gallische dorpje waar Asterix en Obelix wonen wordt verstoord door een kreet en dat luidt een nieuw avontuur voor de helden in. Panoramix’ gouden snoeimes is gebroken. En hij moet er dringend een nieuw hebben maar hij wil er enkel van Amerix, die woont in Lutetia. Dus stellen onze vrienden voor om er een nieuw te halen.

Aangekomen in Lutetia blijkt het stadsleven toch een groot verschil te zijn met dat van hun dorpje. Alles is er duurder, drukker en criminaliteit heerst. Want Amerix is verdwenen en er is geen enkel gouden snoeimes te bespeuren. Tot ze in contact komen met Fitnix, die snoeimessen op de zwarte markt verkoopt. Maar dan hebben ze geen rekening gehouden met Asterix en Obelix die niet enkel Amerix, die trouwens de neef is van Obelix, willen verlossen uit de klauwen van de bende die hem hebben ontvoerd maar zij willen de bende ook ineens oprollen. Maar dan moeten ze wel een aantal keer in én uit de gevangenis van de Romeinen zien te komen.

Opnieuw een heerlijk en vooral heel grappig album vol met doldwaze avonturen. En met een flacon toverdrank kan er Asterix gelukkig niks overkomen… Obelix die zijn neef een menhir meeneemt is ook grappig en hoe de verschillen tussen dorp en stad in beeld worden gebracht zijn zalig leesmateriaal! (Btw, Lutetia is de oude naam voor Parijs!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: