Asterix 1: Asterix, de Galliër

  • Scenario: René Goscinny
  • Illustrator:Albert Uderzo
  • Uitgeverij: Hachette
  • Jaar uitgave: 2002
  • Originele titel: Asterix, le Gaulois (1961)
  • Aantal pagina’s: 48
  • ISBN: 979-2012101302

Review:

In het Romeinse tijdperk veroverde Caesar gans Gallië. Hoewel, gáns Gallië is misschien een brug te ver want één dorpje bood weerstand en bleef gespaard van de Romeinse overheersing. In dat dorpje wonen Asterix en Obelix, de twee helden van deze stripreeks. En meteen maken we kennis met hen als een Romeins kamp en de Centurion die het kamp beheert een plannetje smeden om uit te zoeken hoe het komt dat dat dorpje nu net weerstand kan blijven bieden. Wat is het geheim?

Wel, dat geheim is een toverdrankje, gebrouwen door de druïde van het dorp Panoramix, dat, eens ervan gedronken wordt, je ijzersterk maakt. Enkel Obelix mag er niet van drinken want die is als kind in een ketel met toverdrank gevallen en sindsdien is hij al onverwoestbaar!

De Romeinen sturen een spion naar het dorp en ontvoeren dan Panoramix! Asterix gaat er achteraan en helpt Panoramix om de Romeinen een hak te zetten, zodat ze het geheim van de toverdrank niet kunnen ontrafelen!

Een heerlijke klassieker is deze reeks! Met woordspelingen in de namen maar vooral een superheld, een grappige Obelix en de eerste stapjes in het heldendom! En natuurlijk kan een feestmaal op het einde niet ontbreken, mét everzwijn op het menu!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: