Liese Meerhout 2: Engel

  • Auteur: Toni Coppers
  • Uitgeverij: Uitgeverij Manteau (Standaard Uitgeverij)
  • Jaar uitgave: 2009
  • Aantal pagina’s: 273
  • Coverontwerp: Wil Immink
  • ISBN: 978-9022323861

https://www.standaarduitgeverij.be/product/engel-9789460410123/

Review:

‘Coppers lezen is verslavend’ staat er op de cover van zijn boeken en ik geef toe, dat klopt helemaal. Ik ben onlangs begonnen met het lezen van de Liese Meerhout verhalen op volgorde van verschijnen (hoewel zijn recentste binnenkort toch al eerder gelezen zal worden) en je merkt een groei in de verhalen én in de personages.

In ‘Engel’ wordt Liese naar het Museum voor Schone Kunsten geroepen in Brussel omdat de nachtwaker een eigenaardig tafereel vond, een beeld van een engel in een plas bloed! Van dan af aan krijgt Liese ook eigenaardige briefjes met spreuken en losse stukjes tekst op die haar en haar collega’s volledig in de war brengen. En dan valt er een dode! Zijn lichaam wordt uitgestald, net als in het kunstwerk ‘De Dood van Marat’ van Jacques-Louis David. Voor Liese begint een zoektocht naar een psychopathische moordenaar terwijl ze net op dat moment ook privé niet zo goed in haar vel zit. Haar relatie met Simon zit een beetje in het slop en ze kwam net Florian Loosdrecht tegen in het museum, een oude vriend die vanaf hun ontmoeting terug contact begint te zoeken met haar.

De sterkte van Coppers is zijn verweven van plots en twists in het verhaal. Je verwacht elk moment de oplossing te vinden maar pas op de laatste bladzijde weet je hoe het echt in elkaar zit. Zijn boeken kunnen ook in een razendsnel tempo worden gelezen en zijn voor iedereen heel toegankelijk.

Als ik (in dit boek) één minpuntje mag geven dan is het het gedrag van Liese. Ik begrijp waar haar frustratie vandaan komt maar in dit verhaal komt ze helemaal niet sympathiek over. Ze is bitsig en snauwt iedereen af en is heel afstandelijk. En hoewel daar redenen voor zijn in het verhaal komt het iets te sterk over naar mijn mening… hopelijk krijgen we in een van de volgende boeken in de reeks ook een lievere kant van haar te zien… het volgende verhaal is ‘De geheime Tuin’ (ik zal dus wel eerst ‘Onschuld’ lezen) en dat is dan ineens het laatste verhaal waar Liese in Brussel inspecteur is. Daarna verhuizen we met z’n allen naar Antwerpen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: