De Rode Ridder 278: Het Bloedmoeras

  • Bedenker: Willy Vandersteen
  • Scenario: Peter Van Gucht
  • Illustrator: Fabio Bono
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij (strips)
  • Aantal pagina’s: 40
  • Jaar uitgave: 2023
  • ISBN: 978-9002276583

https://www.standaarduitgeverij.be/product/278-het-bloedmoeras-9789002276583/

Review:

Een nieuw album in De Rode Ridder reeks is altijd een trip naar een alternatief Middeleeuws avontuur waarin de strijd tussen De Goed en Kwaad heerst. Ook deze keer moet De Rode Ridder zijn mannetje staan tegen de Duistere Krachten, in de vorm van de Deense krijger, koning Bloedpijl die onder invloed staat van Bahaal!

Als Koning Eduard ten strijde moet trekken tegen de viking invasie worden hij en zijn troepen echter in een hinderlaag gelokt in het bloedmoeras, waar een vreselijk monster huist. Ook dit monster wordt door Bahaal geleid! Intussen heeft de neef van de koning, Aethelwold, het op een akkoord gegooid met koning Bloedpijl. Deze zou de stad veroveren en Aethelwold tot onderkoning kronen. Maar dan is er geen rekening gehouden met de komst van een ridder van De Ronde Tafel, Johan van Horst.

Maar Bahaal speelt een smerig spelletje en tracht de rechtvaardige ridder uit zijn rol te brengen door Johans verleden te bespelen!

Sinds Fabio Bono de tekeningen voor zijn rekening nam ben ik nog grotere fan van deze stripsreeks. Ze zijn in elk geval veel realistischer getekend dan de vroegere reeksen, maar ook heel bloederig! Er blijft een heel groot fantasy-element hangen door Bahaal en zijn dienaars (waaronder een bloeddorstig monster).

Sowieso is het voor mij altijd uitkijken naar een nieuw album in deze reeks. Misschien zou het niet slecht zijn mocht er terug in de komende albums een rode draad doorheen de verhaallijn komen, zoals met Allis. Maar iets zegt me dat dit album het begin is van dergelijke verhaallijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: