Martin Junckersen & Signe Kristiansen 3: Stikdonker

  • Auteur(s): Kim Faber & Janni Pedersen
  • Uitgeverij: HarperCollins Vlaanderen (Holland)
  • Jaar uitgave: 2022
  • Originele titel: Kvaeler (vertaald uit het Deens)
  • Vertaling: Corry van Bree
  • Aantal pagina’s: 400
  • Coverontwerp: Harvey Macaulay, Imperiet.dk
  • ISBN: 978-9402710564

https://www.harpercollins.nl/9789402710564/stikdonker/

Review:

Stikdonker is het derde deel in de Juncker en Kristiansen serie van Deense koppel Faber en Pedersen. En opnieuw is het een thrillfest van jewelste!

Juncker is terug in Kopenhagen, zijn huwelijk is nu zeker gestrand en hij is net behandeld voor prostaatkanker. Hoewel hij nog herstellende is gaat hij toch al terug aan het werk.

Als een meisje halfnaakt en gewurgd wordt teruggevonden, doet dit een belletje rinkelen bij Martin Junckersen. Het doet hem denken aan een onopgeloste zaak van tien jaar ervoor. Samen met Signe gaan ze op zoek naar de dader. Signe roept haar contacten aan om uit te zoeken of het geen afrekening is binnen een familie, aangezien het slachtoffer een andere naam had aangenomen toen ze van thuis vluchtte als ze bijna uitgehuwelijkt werd. Haar broers zijn dan al snel verdachten nummer 1. Maar al snel wordt een nieuw slachtoffer gevonden.

Intussen moet Signe samenwerken met de man die haar verkrachtte na een dronken nacht, Troels. Niemand weet hier echter van, ze zweeg altijd om haar huwelijk te redden, maar ze kan niet ontkennen dat ze de man haat. En dat begint op te vallen bij Juncker en hun baas Merlin. En dan wordt Troels ook dood teruggevonden.

Dit is opnieuw een ongemeen spannende en donkere Scandi-thriller dat ons meeneemt naar de donkerste hoekjes van Kopenhagen en naar de donkerste en meest perverse gedachten van een verkrachter-moordenaar die de politie al jaren blijkt voor te zijn!

Deze verschilt wel danig van de twee voorgangers en is iets minder politiek getint en echt een rasechte thriller die vergelijkbaar is met de Alex Berger boeken van Toni Coppers.

Ik heb hiermee wel een van mijn favoriete reeksen ontdekt! Het is ook een reeks die mijn liefde voor de Scandinavische thrillers heeft doen oplaaien! En dit boek geeft eindelijk een paar antwoorden op vraagstukken die in de vorige twee boeken werden gesteld. En voor Signe komt ook een zekere vergelding na de beproeving die zij moest ondergaan! Een sluiterstuk en toch niet het einde!

De eerste drie boeken in de reeks

Ik kan al niet wachten op deel 4: Schaduwrijk!

Trouwens: de Deense titel vertaalt letterlijk als ‘De Wurger’ (aan de auteurs zelf gevraagd)

Review Winterland:

https://looneybooks79.blog/2022/11/14/boek-recensie-winterland/

Review Hoogzomer:

https://looneybooks79.blog/2023/02/14/martin-junckersen-signe-kristiansen-2-hoogzomer/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: