Lesbienne worden in tien stappen

  • Auteur: Louise Morel
  • Uitgeverij: Borgerhoff en Lamberigts
  • Jaar uitgave: 2023
  • Aantal pagina’s: 222
  • Coverontwerp: Nick Mattan
  • Originele titel: Comment devenir lesbienne en dix étapes (2022)
  • Vertaling: Bente De Graeve
  • ISBN: 978-9463939812

https://www.borgerhoff-lamberigts.be/shop/boeken/lesbienne-worden-in-tien-stappen

Review:

Een handleiding of eerder een gids naar lesbianisme… voor de overtuigden, de twijfelaars en voor zij die graag op ontdekking gaan! Bekeken vanuit Louise Morels standpunt, wat een feministisch standpunt is ook.

Louise Morel die zichzelf dertig jaar als hetera (vrouwelijke vorm van hetero) beschouwde komt plots tot de constatatie dar ze misschien wel op vrouwen valt. Niet van de ene op de andere dag natuurlijk. Maar het wordt voor haar een zoektocht naar wie zij is, wat zij nu echt wil en zoekt en waar haar verlangens haar heen brengen.

Haar eigen ontdekkingstocht probeert zij hier in tien stappen weer te geven en toont ze hoe dit voor haar is verlopen en hoe het voor een andere ook kan gaan. Niet noodzakelijk volledig op dezelfde wijze maar dit boek kan als een gids, als een richtlijn dienen. Want ook al ben je nu samen met een man, niks houd je tegen om even om de hoek te kijken. Wie weet welke deur opengaat of open staat!

Ikzelf ben cishomo en heb dit boek natuurlijk niet op dezelfde manier gelezen… laten we duidelijk stellen, ik ben niet de doelgroep! Maar toch vond ik het interessant doch ietwat té feministisch… en ik begrijp dat dit een heel mannelijke foute uitspraak kan en zal zijn… maar soms heb ik het gevoel bij het lezen van dit boek dat ik als cisman (hetero of homo) beschaamd moet zijn man te zijn…

Lesbienne worden klinkt misschien raar, aangezien wij in de queer community nu net die gedachte dat het een keuze is nu net niet willen horen… maar Morel legt piekfijn uit dat het niet gaat over kiezen om queer te zijn… althans niet voor iedereen! Ik kan het eigenlijk best laten vertellen door Louise Morel zelf, dus als je meer wilt weten… dit boek is er voor jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: