De Geuzen 6. Onheil boven Damme

  • Bedenker/Illustrator/scenarist: Willy Vandersteen
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij (strips)
  • Jaar uitgave: 2021 (origineel: 1997)
  • Aantal pagina’s: 48
  • ISBN: 978-9002159930

Review:

De Geuzen Hannes, Veerle en Tamme worden door een gezant van de Prins van Oranje naar Damme gestuurd waar ze een lading van een schip moeten onderscheppen en een verrader en heuler met de Spanjaarden ontmaskeren zodat die kan berecht worden. Net daarvoor had Maldor, de alchemist een voorspelling gedaan waar een galjoen en een wilde hond de strijd in Damme voorzag.

De geuzen reizen af naar Damme en komen daar onmiddellijk in een vete terecht tussen de spaansgezinde Walmeyer samen met zijn vrouw en de inwoners van (en geusgezinde) van Damme.

Veerle, Hannes en Tamme houden zich echter in het begin nog op de achtergrond want hun taak bestaat erin om de lading van het galjoen te onderscheppen en te ontdekken voor wie de lading bestemd was, maar al snel komen ze ook midden in de strijd terecht. Tijdens deze strijd komen ze ook in conflict met een bende rabauwen, strandschuimers, die uit zijn op buit van het galjoen.

Dankzij de legende van Damme waarbij een wilde hond een rol speelt, vinden Hannes en zijn medegeuzen een manier om de druk op de ketel van de Spanjaarden én Franz Walmeyer te zetten.

Opnieuw een verhaal met heel veel lagen en verhaallijnen die elkaar kruisen, iets wat altijd aangenaam is bij deze reeks.

De eerste keer ook dat er geen prent van Breugel aan het begin van het verhaal te vinden is, die enigszins inspiratie bood voor het verhaal.

Heel leuk om Damme en het Zwin te zien verschijnen in het verhaal. Deze twee plaatsen hebben in de geschiedenis een heel belangrijke rol gespeeld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: