De Geuzen 7. Strijd om Slot Loevestein

  • Bedenker/Illustrator/scenarist: Willy Vandersteen
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij (strips)
  • Jaar uitgave: 2021 (origineel 1988)
  • Aantal pagina’s: 48
  • ISBN: 978-9002159947

Review:

Het is oogsttijd en Hannes, Veerle en Tamme zijn druk aan het werk. Als ze na een zware werkdag in de warme zon beslissen bij de alchemist Maldor langs te gaan krijgen ze te horen dat deze een visioen had van een bevriende ziener, Joris, die in Gelderland woont. In het visioen cirkelen kraaien boven de man wat zoveel wil betekenen dat hij stervende is, volgens Maldor. Dus ze nemen kar en paard en brengen de alchemist tot in Poederoyen maar komen te laat. Ze komen daar wel in een storm terecht en belanden bij Spanjaarden in het slot Loevestein. Als Veerle door een Spaans soldaat wordt laTig gevallen wordt deze echter door commandant bijna gedood maar Hannes steekt daar een stokje voor. Algauw zijn ze terug op weg naar huis.

Terug thuis horen ze van Tamme dat een geusgezinde gezante van Prins van Oranje naar Hannes werd gestuurd met een opdracht Slot Loevestein te bevrijden van de Spanjaarden.

Hannes trekt met Tamme en Ulrica, de gezante, en diens kamenierster Caroline opnieuw naar Poederoyen om een groep geuzen te leiden in de strijd om Slot Loevestein. En dit tot grote ontsteltenis van Veerle die stikjaloers is en bang dat Ulrica Hannes voor zich zal willen winnen.

Met hetzelfde realisme dat in de laatste albums reeds verteld werd krijgen we een bitse strijd te zien tussen zowel geus en Spanjaard en tussen twee vrouwen die strijden om één man.

Hannes blijkt ook niet onoverwinnelijk en kwetsbaar wat er ook voor zorgt dat dit album ook aantoont dat niet elke held zomaar de overwinning kan halen, zeker niet zonder hulp van vrienden.

De strijd van de geuzen is allesbehalve voorbij, zoveel is duidelijk. Maar door de vroegtijdige dood van Vandersteen krijgen we jammer genoeg maar drie Geuzen albums meer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: