Galaxa 2. Scherven in het donker

  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij (strips)
  • Scenario: Peter Van Gucht
  • Illustraties: Romano Molenaar
  • Bedenker: Willy Vandersteen
  • Jaar uitgave: 2022
  • Coverontwerp: Dominic Van Heupen
  • Aantal pagina’s: 40
  • ISBN: 978-9002276415

https://www.standaarduitgeverij.be/product/2-scherven-in-het-donker-9789002276415/

Review:

Nadat ze in deel 1 (Spiegelblind) de cycloop heeft overwinnen, met haar onbekende krachten, werd Galaxa gevangen genomen wegens insubordinatie. Ze had een bevel genegeerd om de cycloop aan te kunnen vallen. Haar straf is een gevecht op leven en dood tegen een vreselijk beest. Maar ook daar weet ze mee overweg en uiteindelijk belandt ze in een ijskoude gevangenis, die gerund wordt door een oude bekende van haar. Iemand die nog een rekening te vereffenen heeft met Galaxa. Intussen broedt er een opstand tussen de gevangenen.

Deel 2 in de reeks is alvast meer van hetzelfde, een fantasierijke wereld waarin intriges en gigantische monsters regeren. Maar de monsters zitten vaak op hoge plaatsen en zijn niet altijd zo gigantisch. Voorlopig blijven veel vragen onbeantwoord, zoals wie is de gemaskerde? Wie heeft het op Galaxa gemunt en waarom? En is Galaxa wel een uitverkorene?

We leren opnieuw een aantal nieuwe personages kennen die waarschijnlijk in de weg die Galaxa zal afleggen na dit deel belangrijk zullen zijn voor haar en haar overleven.

Ik geniet wel van de fantasy elementen in deze reeks. Ik ben vooral heel erg benieuwd waar dit naartoe zal leiden, hoeveel albums de reeks uiteindelijk zal tellen én of we ooit een verwijzing naar haar toekomstige alliantie met Johan zullen zien.

In maart verschijnt deel 3 Het Spoor van de Duivel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: