Galaxa 1. Spiegelblind

  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij (Strips)
  • Scenario: Peter Van Gucht
  • Illustraties: Romano Molenaar
  • Bedenker: Willy Vandersteen
  • Jaar uitgave: 2022
  • Coverontwerp: Dominic Van Heupen
  • Aantal pagina’s: 40
  • ISBN: 978-9002276408

https://www.standaarduitgeverij.be/product/1-spiegelblind-9789002276408/

Review:

Galaxa, de fee van het licht, die we leerden kennen in de stripalbums van De Rode Ridder, krijgt een geheel eigen stripreeks en een compleet nieuwe look.

Voor het scenario mogen we rekenen op peter Van Gucht, die al een tijdje ook de scenario’s van de Suske en Wiske albums op zijn rekening neemt.

Als tekenaar van de albums werd Romano Molenaar, die gekend is van o.a. de Storm stripreeks, gevraagd om zijn tekentalenten te botvieren op deze fantasyreeks.

Elfenland bestaat uit vier delen: Dryadalis (waar Galaxy woont en getraind wordt als soldaat), Karasjma, Rijk van Dorian en Tyriffa. Daarnaast is er het schiereiland Tyriffië (afgescheiden deel van Tyriffa), Luufland (overzees, onherbergzaam gebied) en Tartarus (leefwereld van Bahaal)!

En zo wordt een geheel nieuwe fantasy wereld gecreëerd vol met eigenaardige creaturen, elfenoorlogen en intriges die dodelijk kunnen zijn!

Galaxa stapt uit de schaduw en krijgt ene geheel eigen achtergrond in deze spin-off!

Deel 1 Spiegelblind licht al een tipje van de sluier hoe het er in Elfenland aan toe gaat. Galaxa is een rebelse rekruut die wordt opgeleid tot soldaat voor het leger van Andromeda, de fee van het licht. Na een ultieme krachtmeting die als test dient om te zien of ze de titel van soldaat waardig is, worden zij en haar mederekruten en vriendinnen ingezet om een slag tegen Karasjma, onder leiding van Umbarsi, uit te vechten. Een gevecht op leven en dood. En Galaxa’s ambities kunnen nog wel eens verkeerd uitpakken.

Dit is een compleet andere Galaxa dan die we kenden uit de Rode Ridder reeks. Die diende destijds meer als natte droom voor menig tiener (laten we daar eerlijk in zijn!) terwijl deze een vrijgevochten, rebelse tiener is die zich niet zomaar voor een kar laat spannen!

Ee blijven nog heel vragen onbeantwoord in dit eerste album danig dat we zeker kunnen uitkijken naar het volgende deel (dat intussen ook reeds verscheen)!

Voor de liefhebbers van fantasy, mythische figuren en intriges in verhalen is dit een perfect verhaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: