Book review ‘De Club’

  • Author: Ellery Lloyd
  • Uitgeverij: HarperCollins Nederland/Vlaanderen
  • Jaar uitgave: 2022
  • Original title: The Club
  • Vertaling door: Ingrid Zweedijk
  • Aantal pagina’s: 334
  • Omslagontwerp: Caroline Johnson
  • ISBN: 978-9402710625
  • Mijn rating: 4/5
The Club / De Club

Synopsis:

De ultieme zomerthriller: glitter en glamour tegen de achtergrond van moord. Reese’s Book Club-pick!

Een vergeten eiland voor de Engelse kust is omgetoverd tot het toppunt van luxe: Island Home. Hier kunnen de rijken en beroemdheden feesten en in vijfsterrensuites verblijven, ver weg van de nieuwsgierige blikken van fans en media. Ter gelegenheid van de opening hebben CEO Ned Groom en zijn team een glamoureus driedaags lanceringsfeest gepland, dat op het punt staat te beginnen.

Achter de schermen is de spanning in de nieuwe club echter om te snijden. Geldzorgen en privésores zetten de medewerkers op scherp. Als de eerste gasten arriveren, blijkt dat de mooiste mensen de lelijkste geheimen met zich meedragen. Geheimen waarvoor sommigen een moord zouden doen om ze te verhullen…

https://www.harpercollins.nl/9789402710625/de-club/

Review:

Een boek dat werd geselecteerd voor Reese’s (Witherspoon) Book Club pick, dan denk ik onmiddellijk aan Liane Moriarty’s Big Little Lies… en in zekere zin klopt dat ook wel… dit verhaal heeft een gelijkaardige spanningsopbouw en dezelfde glamoureuze uitstraling als Big little Lies maar verschilt (gelukkig) op meer vlakken!

Als er een nieuw ‘Vijf Sterren’ luxeverblijf op een eiland wordt geopend, Island Home, komen alle ‘rich and famous’ sterren van heinde en verre erop af. Leden van de exclusieve ‘Home’ club worden uitgenodigd op dit prestigieuze weekend. Maar dan blijkt dat er een auto in het water gevonden wordt, met nog iemand in de wagen… dood!

Op heel eigenwijze manier reconstrueren de beide schrijvers (het is een schrijverskoppel die onder een pseudoniem schrijven) de gebeurtenissen van dat weekend op het eiland. Aan de hand van een aantal getuigenissen van de hoofdrolspelers, afgewisseld met een artikel in Vanity Fair waar we uiteindelijk heel langzaamaan meer te weten komen over de vondst en het hoe, wat, waar en wie!

Dat Reese dit boek uitkoos (in maart al, als ik me niet vergis) voor haar book club verbaast me niks, want dit is iets dat haar compleet ligt! (Zou het ook herkenbaar zijn voor een ster van haar formaat?) Ik zie haar trouwens perfect in de rol van Annie, mocht er ooit een verfilming komen van dit boek!

Het boek zelf wordt heel goed opgebouwd en als lezer wordt je lang in onwetendheid gehouden en mondjesmaat komt alles aan het licht wat er effectief is gebeurd en wie de verantwoordelijken zijn én wie het (de) slachtoffer(s) is (zijn). En geheimen hebben toch de neiging ooit boven te drijven…

Dit boek is een vlotte snel lezende originele whodunnit!

English:

This book was selected in 2022 for Reese’s Book Club (Reese Witherspoon’s book club) and now that I’ve read it, I can see why! This book oozes with glamour and shiny rich things but underneath all the beauty and glitter, lies a cesspit of secrets and unspoken rules. There’s always a dark side to what we see…

I said I understand why it was picked for the book club, that’s because I had the same vibe I felt with Lian Moriarty’s Big Little Lies… you know and feel something is wrong and what we see and hear is only appearance and pretence. From the start of the book, us readers know that there is a casualty but we are not told who, why, how and what caused the death… but along the way we get to know a little more, bit by bit… through the eyes of the witnesses and through a Vanity Fair article that is split in parts, each time telling us a little bit more of what happened.

I love this kind of writing, where we are left in the unknown till the last moment and readers are tempted to look for a culprit and a motive. This is a great whodunnit!

I would love to see this story being adapted into a tv-show, it would fit perfectly! (Maybe some of the cast of Big Little Lies could even come back? Reese as Annie, Nicole Kidman as Nikki, Alexander Skarsgard as End and Shailene Woodley as Jesse? 🤷‍♂️😀)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: