Book review ‘In het volle Zicht’

  • Auteur: Jeffrey Archer
  • Publisher: HarperCollins Holland (Vlaanderen)
  • Publishing year: 2022
  • Originele titel: Hidden in plain Sight (2020)
  • Aantal pagina’s: 320
  • Reeks: William Warwick
  • Vertaald door: Joost van der Meer & William Oostendorp
  • Omslagontwerp: Olga Grlic
  • ISBN: 978-9402710571
  • Mijn rating: 4/5

Synopsis:

William Warwick is gepromoveerd tot inspecteur en wordt samen met zijn team toegewezen aan de afdeling Narcotica. Ze krijgen de taak om de beruchte drugsdealer Assem Rashidi te arresteren, die vanuit Zuid-Londen een uitgebreid netwerk exploiteert. Naarmate het onderzoek vordert, komt William oude en nieuwe vijanden tegen, zoals Adrian Heath, een bekende uit zijn schooltijd, die zijn informant wordt.

Tegelijkertijd genieten William en zijn verloofde Beth van de voorbereidingen op hun aanstaande huwelijk. Bij het altaar wacht hun echter een onaangename verrassing. Terwijl zijn team een crimineel netwerk wil oprollen, bedenkt William een val die het team van Rashidi nooit verwacht. Een die in het volle zicht verborgen is…

https://www.harpercollins.nl/9789402710571/in-het-volle-zicht/

Review:

Het tweede boek in de William Warwick reeks en dit las terug met de snelheid van een monorail train, vlotjes en snel! Het verhaal sluit perfect aan bij de gebeurtenissen uit ‘Wie niet waagt’ (waarvan je hier de review kan lezen: https://looneybooks79.blog/2022/01/04/review-wie-niet-waagt/) en het voelt dan ook als thuiskomen in een warm nest waarbij je elke aanwezige heel goed al kent. Dit werd opnieuw geschreven met een typische Britse degelijkheid en souplesse!

Warwick en zijn team worden na op de afdeling kunst- en antiekcriminaliteit samengewerkt te hebben, nu op narcotica gezet en krijgen onmiddellijk een harde noot te kraken. Ze moeten een drugsbaron identificeren, hebben daarvoor een mannetje binnen de organisatie undercover gestoken en wenden alle middelen aan om de zaak tot een goed einde te proberen brengen. Intussen trouwen Beth en William, maar worden tijdens hun trouw ceremonie gestoord door een oude bekende, Faulkner. Deze komt ook in heel nauwe papieren te zitten als er een rechtszaak tegen hem wordt aangespannen omdat hij zijn voorwaarden schendde… deels politiethriller, deels rechtbankdrama… dit boek (deze reeks) heeft vele facetten.

Je voelt op het einde van het boek aan dat het verhaal nog helemaal niet voorbij is, er broeit iets en het volgende boek zal volgens mij alweer een toppertje worden! (Staat gepland ik het voorjaar van 2023 en zal Door de Vingers getiteld zijn)

Ik hou wel van de vlotte schrijfstijl van Archer. En ik ben ervan overtuigd dat heel wat mensen die graag lezen dit boek zullen verslinden. Het is spannend, grappig met momenten en de verschillende verhaallijnen worden vlotjes uit elkaar gehouden en hebben toch ook invloed op elkander. Het is duidelijk dat ik nog naar Archers boeken verder zal zoeken.

William Warwick book 2: Hidden in plain Sight.

Archer’s writing intrigues me… he’s got the skill to write down a whole novel, intertwine different storylines and never manages to bore out his readers. This was my second Archer novel, the second in the Warwick series, that I read and I’m very much looking forward to reading the rest of the series (if I’m not mistaken, his fifth novel in the series will be published later this year and will be called ‘Next in Line’.

Meeting Warwick, Beth and the officers in Warwick’s team is a bit like coming home in a warm nest, where you know everybody already for a very long time.

Archer’s writing is the perfect combination of British solidity mixed with a pinch of humour on top of it and a lot of suspense. Archer could easily be called ‘Mr. Cliffhanger’, even at the end of the novel you know there’s more to come for Warwick and his peers!

I’m a fan, that’s for sure! A fan of the stories, the writing and I am definitely looking for the other Archer novels as well now!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: