Review ‘The John Adderley’ series, book 2

Boek 2: De andere Waarheid

  • Auteurs: Mohlin & Nyström
  • Uitgeverij: HarperCollins
  • Jaar uitgave: 2022
  • Originele (Zweedse) titel: Den andra systern
  • Vertaling: Corry van Bree
  • Aantal pagina’s: 382
  • ISBN: 978-9402708943
  • Mijn rating: 4/5
De andere waarheid – the other sister – den andra systern

Synopsis:

Bejubeld Zweeds vakmanschap met een internationale twist. Winnaar van de Max Bronzen Vleermuis voor beste thrillerdebuut én de prestigieuze Zweedse Crimetime Award.

Alicia Bjelke is door een ongeluk in haar jeugd zo verminkt dat zij haar gezicht liever niet laat zien. Het heeft haar ondernemingszin niet aangetast; ze is het technische genie achter een baanbrekende datingapp, die ze samen met haar zus Stella wil lanceren. Totdat Stella op een dag dood wordt aangetroffen. Ze heeft een steekwond in haar nek en… ook háár gezicht is verminkt. Alicia begrijpt dat zij het volgende slachtoffer kan zijn.

De moord op Stella wordt onderzocht door John Adderley, rechercheur en voormalig FBI-agent, die onder een nieuwe identiteit in Karlstad verblijft. Na een mislukte infiltratie in een drugskartel in de VS moet hij ook in Zweden constant over zijn schouder blijven kijken. Al snel blijkt dat dit moordonderzoek hem een onverwachte kans geeft om af te rekenen met zijn verleden…

https://www.harpercollins.nl/9789402708943/de-andere-waarheid/

Dutch review:

Dit boek begint waar het vorige eindigde, met de afspraak die John Adderley maakt met zijn voormalige kompaan Trevor, die hem het leven redde toen ze als infiltrant waren binnen gedrongen bij het Nigeriaanse drugkartel.

Op het moment dat Trevor in Karlstad aankomt beginnen voor John de problemen pas echt en geraakt hij verwikkeld in een onuitkombare situatie. Want voor John het beseft, heeft zijn verleden hem ingehaald.

Op dat moment wordt een vrouw dood aangetroffen, Stella Bjelke. Samen met haar zus heeft ze net een nieuwe datingsite ontwikkeld. Maar Stella is het gezicht van de zaak en doet de interviews op tv, onder andere ook omdat Alicia op jonge leeftijd heel zwaar verbrand werd en de littekens hiervan nog draagt.

Voor John start een zenuwslopende periode, waar hij zijn job moet combineren met overleven. En dan ziet hij in de nieuwe zaak een mogelijkheid om volledig af te rekenen met zijn verleden, maar niets gaat zonder slag of stoot, noch zonder de nodige slachtoffers.

Ook dit is weer een heel spannend verhaal waarbij John zich compleet vastzet in zijn pogingen beide zaken op te lossen. Maar het enige wat hij uiteindelijk bereikt is zichzelf meer en meer in de nesten te werken en het ingewikkelder maken dan nodig was. En dat straalt ook in dit boek uit, de verhaallijn is heel ingewikkeld en je moet er heel goed je focus op houden om zeker niks te missen in de intrige. Waar ik heel veel sympathie had gekregen voor Adderley verloor ik het in dit boek weer een klein beetje, door zijn beslissingen om zijn acties te verhullen. Maat ik ben er van overtuigd dat Adderley een van de beste personages in een thriller reeks kan worden, maar misschien moet er in de toekomst wat consistenter en positiever met hem worden omgegaan. Nu ja, niemand is onfeilbaar noch zonder zonde.

Maar spannend is het verhaal wel. En ik weet dat er intussen al een derde John Adderley verhaal in de pijplijn zit, dus ik kijk daar alvast al naar uit.

English review:

English title: The other Sister published by The Overlook Press in 2022

This novel starts exactly where the previous novel ended, with John Adderley arranging a meet with Trevor, who he met on the FBI-case against the Nigerian drug mob and who saved John’s life. But with Trevor’s arrival, also comes John’s past back, and it followed him to Sweden.

A nerve wrecking period starts for John while at the same time that a new murder case is thrown in his lap. The murder of Stella Bjelke, who was stabbed and maimed with acid in her face. Stella’s sister, Alicia, thinks she might be the next victim. Especially because Alicia’s face is also maimed, from an accident that happened in her youth. And the two sisters had just developed a new dating site, does that have anything to do with her death?

John finds an opportunity to solve his personal problems through the new case, but that creates a whole bunch of new issues. And the problems only worsen when eventually there are new victims.

This book is slightly more complicated than the first in the series. The storylines mingle making for a very difficult situation for Adderley, but also quite complicated so you need to keep your head in the story, not to miss anything.

I know the authors have a third Adderley story ready, so that means I am very excited to see how his storyline continues in the future. I do hope that we get the sympathetic cop back, because his decisions in this book are often deplorable and make him a little less loveable as a character… let’s get some retribution for him in the next one. 🙌

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: