Boek review ‘De Echoman’

  • Auteur: Sam Holland
  • Uitgeverij: HarperCollins Vlaanderen/Holland
  • Jaar uitgave: 2022
  • Originele titel: The Echoman
  • Aantal pagina’s: 351
  • Vertaling: Ingrid Zweedijk
  • ISBN: 978-9402709513
  • Mijn rating: 5/5

Synopsis:

Ultraspannende serial killer-thriller voor lezers van Daniel Cole (Ragdoll) en fans van de Netflix-serie Mindhunters.

Jessica Ambrose is op de vlucht. Ze wordt verdacht van het in brand steken van haar woning, waarbij haar echtgenoot is omgekomen en haar dochtertje zwaargewond raakte. Haar enige hoop is de gewetenloze rechercheur Nate Griffin, die ervan overtuigd is dat ze onschuldig is. Samen proberen ze de ware toedracht van de zaak te achterhalen. 

Wanneer er in korte tijd meer verdachte zaken en moorden plaatsvinden, staat de politie voor een raadsel. Maar Jess en Nate ontdekken een link tussen de misdaden: iemand kopieert de moordmethoden van bekende seriemoordenaars uit de geschiedenis. Ze openen de jacht op een dader die zij ‘de echoman’ noemen, en zijn vastberaden hem te stoppen. Maar de echoman maakt zich alweer op voor een nieuw meesterwerk…

https://www.harpercollins.nl/9789402764413/de-echoman/

Dutch Review:

Iemands fascinatie voor seriemoordenaars leidt tot een reeks van moorden. Verschillende zaken, verschillende districten… één moordenaar!

Het concept dat een copycat seriemoordenaars kopieert is zeker niet nieuw (denk maar aan de film Copycat met Sigourney Weaver bvb) maar Sam Holland geeft er dan weer zo’n twist aan dat je letterlijk nagelbijtend aan het toezien bent hoe iemand de ene moord na de andere pleegt, blijkbaar zonder ontdekt te worden en zonder een spoor na te laten. Deze thriller zit werkelijk zo goed ineen, dat je vaak denkt te weten wie de dader is en dan toch weer een plottwist tegen komt en je op het verkeerde been wordt gezet. De gruwelen zijn levendig beschreven en als je dan leest hoe ze in een ‘Dahmer’ kamer terecht komen, waar overal lijken en lichaamsdelen liggen, sta je bijna op het puntje flauw te vallen van een niet bestaande geur en warme lucht… Hollands beschrijvingen zijn zo goed!

Holland heeft zeker haar naam tussen de groten kunnen plaatsen met dit boek. Ze mag gerust in het rijtje van Carter, Arlidge, Beckett en Hayder gaan staan! Benieuwd wat haar volgende boek zal worden. Krijgen we meer over Griffin en Cara te lezen?

Bedankt aan HarperCollins voor het recensie-exemplaar. Dit was waarlijk genieten van de eerste tot en met de laatste pagina! Voor de fans van series zoals Mindhunter en Criminal Minds of films zoal Seven, Copycat of Resurrection.

English review:

The Echoman, published by HarperCollins UK (2022)

UK edition

Somebody’s fascination for serial killers leads to a killing spree. Different cases, different districts… one killer!

A copycat of serial killers in literature and movies is certainly not a new concept (i.e. the movie ‘Copycat’ with Sigourney Weaver) but it’s Sam Holland’s take on the concept that makes it a very gruesome and very vivid book. Her descriptions of the murders and the crime scenes are so life-like and so true that you think you can smell the putrid stench of death and you can feel the heat of the room where bodies and body parts are scattered…

As far as I’m concerned, Holland has definitely proven herself worthy to be amongst the best thriller writers with this debut… she can easily stand between Carter, Arlidge, Beckett or Hayder!

I’m curious what we will see in her next book. I am very much looking forward to it! Will she bring back Griffin and Cara or will we see a new gruesome story? Can’t wait!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: