Boek review ‘Ren, Rose, Ren’

  • Author(s): Dolly Parton & James Patterson
  • Uitgeverij: Nieuw-Amsterdam
  • Jaar uitgave: 2022
  • Aantal pagina’s:
  • Vertaald uit het Engels: Run Rose Run
  • Vertalers: Anne-Marie Vervelde, Louise Koopman
  • ISBN: 978-9046829592
  • Mijn rating: 4/5
Ren, Rose, Ren

Synopsis:

Vluchtend voor haar verleden zoekt AnnieLee (Rose) een nieuwe toekomst in Nashville, het hart van de countrymuziek. Daar valt ze voor de mysterieuze Ethan en ontmoet ze countrylegende Ruthanna Ryder, die zich over haar ontfermt. Het talent van Rose is ongekend, haar liedjes vertellen haar rauwe levensverhaal en haar ster rijst snel. Maar kan ze de demonen uit haar verleden ontvluchten?

Ren, Rose, ren is een meeslepende mix van muziek, spanning en liefde, waarin ook de kenmerkende humor Dolly Parton niet ontbreekt.
Het nieuwe, gelijknamige album van Dolly Parton is gebaseerd op de personages uit het verhaal, en de twaalf nieuwe songs staan achter in dit boek.

https://nieuwamsterdam.nl/product/8940/

Review:

Dolly Parton toont aan dat ze echt een manusjes-van-alles is want na haar grote zangcarrière en acteertalent komt ze nu op de proppen met een boek! Maar zoals het spreekwoord gaat voor elke schrijver, ‘write what you know’, blijft ze in de countrymuziek peddelen. En dat loont want ze geeft ons niet enkel een blik in de muziekwereld zelf maar ook wat er achter de schermen allemaal gebeurt, dit verpakt in een verhaal over een meisje op de vlucht voor haar verleden, met Nashville, Tennessee als decor en langs de vele muziektenten die het Amerikaanse landschap rijk is.

En haar partner in crime is natuurlijk James Patterson die intussen zijn stempel op de thriller markt al heeft gezet met jaarlijks een groot aantal publicaties, waaronder zijn eigen Alex Cross reeks en The Women’s Murder Club boeken. Dus een betere partner kon Mrs Parton zich niet wensen bij het vertellen van haar verhaal.

Bij het boek hoort ook een album met de nummers die zowel AnnieLee en Ruthanna Ryder in het boek zingen, gebracht door Dolly Parton zelf. De teksten staan ook achterin het boek zelf!

Run, Rose, Run the Album (ook op Spotify beschikbaar)

Het verhaal van een jong meisje dat haar verleden achter wil laten om het te maken in de grote stad, is al vaak eerder verteld (drie versies van ‘A Star is Born’, Coyote Ugly of Burlesque waar Christina Aguilera onder de vleugels wordt genomen van Cher bvb) maar toch is dit weer anders want er zit een element van mysterie verbonden aan ‘AnnieLee’ die lang geheimzinnig blijft over haar afkomst en herkomst. Maar de leugens die ze vertelt, om dit te verbergen, stapelen zich almaar op en de barst die de ketel doet breken komt ongenadig.

Gewrongen in een mannenwereld, vluchtend voor pijn en verscheurd over wie haar nu de beste toekomst kan bieden, zoekt AnnieLee een weg langs de bars en platenfirma’s van Nashville.

Maar wie zijn die twee krachtpatsers in hun grote pick-up truck die haar achtervolgen? Wat zit achter het snoetje van AnnieLee?

Een verhaal over weerstand, vechtlust, sterke vrouwen, de harde muziekwereld en vooral de liefde voor muziek!

Run Rose Run

A novel about resilience, a love for (country) music and a past that has to be kept hidden. But what is it all worth?

Dolly Parton joins hands with James Patterson for this thrilling novel that gives us a look behind the scenes of the world of country music and about a rising star that is fleeing from her past, although that past catches up faster than she wants. AnnieLee arrives in Nashville, Tennessee to make it. On the way she meets Ruthanna, a country singer that hung her acoustic guitar on the wall but sees the talent and helps her make it. With the help of Ethan Blake, a handsome young man, they try to make AnnieLee fit in but not everything goes as planned. A genuine lovestory with Nashville at its background and the many music palaces that are along American roads and in its majestic cities.

Ruthanna has certain character traits that are definitely Mrs Parton’s own, I believe. I loved the way these woman knew how to fight for what they want to achieve!

Oh and please give Ethan Blake his own novel or serie!

Don’t forget to listen to the album (available on Spotify as well) by Dolly Parton, with the songs written for this book. (The song lyrics are in the back of the novel!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: