Boek recensie ‘Het oneeuwige leven van David R.’

  • Schrijfster: Pat Craenbroek
  • Uitgeverij: Uitgeverij Houtekiet
  • Jaar uitgave: 2022
  • Aantal pagina’s: 222
  • ISBN: 978-9089244932
  • Mijn rating: 4/5
Het oneeuwige leven van David R.

Synopsis: (achterflap boek en website uitgeverij)

David voelt zich de gelukkigste man op aarde. Tot de dag dat zijn wereld volledig instort en hij in allerijl op zoek moet naar een nieuwe baan. Die vindt hij in een bedrijf waar drie excentrieke figuren de scepter zwaaien en waar zonder scrupules met mensenlevens wordt gespeeld. Wanneer David hiertegen in opstand komt, brengt hij zichzelf wel in een heel benarde positie. Wacht hem hetzelfde lot als zovelen voor hem of vindt hij de moed om de dood recht in de ogen te kijken? Leven en dood gaan hand in hand en sparen niemand. Aardse zaken waar we allemaal mee te maken krijgen worden hier verweven in een intrigerend en spannend verhaal.

https://www.houtekiet.be/nl/artikelpagina/9789089244932/het-oneeuwige-leven-van-david-r

Review:

Uitgeverij Houtekiet verraste me door me dit boek op te sturen, danig het te lezen en te reviewen. Dank daarvoor want ik vond dit boek grappig, vlot lezen en vooral amusant.

Ik noem dit de Oud-testamentische versie van Matt Haig’s De Middernachtbibliotheek.

Craenbroek vertelt op haar eigen manier het verhaal over leven en dood, over leven na de dood en over de strijd tussen hel en hemel. Niet een strijd waarbij engelen met zwaard en schild slaags gaan, nee, maar een redetwisten tussen beide partijen over wie welke zielen krijgt. En tussen dit gebikkel zit Ana, de personificatie van De Dood (dus niet Pietje) en haar assistent, David. David, die de ‘job’ aangeboden kreeg op een moment dat zijn leven instortte maar die pas de taak op zich kon nemen na de dood.

Dit boek is een grappig vertelsel, bijna een sprookje, maar heeft ook die trieste en ook wel enkele heel tedere momenten.

Het leest ook heel vlot en met zijn 222 bladzijden niet het dikste boek maar wat verteld werd is zeker een mooi verhaal dat ook wel even doet nadenken over de belangrijke dingen des leven. Want i het niet zo dat we allemaal ‘leven’ als vanzelfsprekend vinden en dat we beseffen dat we ooit allemaal wel dood gaan? De vraag is dan: wat doen we met het leven om het een waardige dood te laten zijn, eens de dag komt?

Maak kennis met David, Ana, De Boven- en Onderbuur en Iris in dit leuke verhaal: Het Oneeuwige Leven van David R.

English review:

David’s life goes from a real high to the deepest low. Until he is offered a new job, all very mysterious. But David thinks he’s been ghosted and makes a decision that changes his life, but it alters his death even more as he gets the job that was offered after all. But something doesn’t sit well with him.

This is a very easy to read and very funny, tender novel. The old-testament version of Matt Haig’s The Midnight Library. A book about life and death, about hell and heaven and the places between. A purgatory that takes one’s (final) breath away!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: