Strip review ‘Godzijdank kattengejank’

  • Reeks: De Avonturen van Urbanus
  • Album nummer: 197
  • Creator: Urbanus
  • Illustrator: Willy Linthout
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
  • Aantal Pagina’s: 32
  • Jaar uitgave: 2022
  • ISBN: 978-9002271755
  • Mijn rating: 4/5
Godzijdank Kattengejank

Korte inhoud: (volgens website uitgeverij)

Cesar en Eufrazie voeren een toneelstuk op over de ontstaansgeschiedenis van het Japanse gelukskatje of maneki neko, maar vergeten daardoor Urbanus’ verjaardag. Halsoverkop moeten ze op zoek naar een cadeau. Urbanus ontdekt tegelijkertijd het gelukskatje dat al enkele albums op zijn nachtkastje staat en denkt dat het zijn cadeau is. Maar waarom telt het katje af? Zijn Urbanus’ dagen geteld? Om het zekere voor het onzekere te nemen, probeert Urbanus van het katje af te komen. Maar dat blijkt niet zo simpel. En niet iedereen wil dat het katje verdwijnt! God benoemt Eufrazie tot de beschermer van de maneki neko. Als dat maar goed afloopt…

https://www.standaarduitgeverij.be/boek/197-godzijdank-kattengejank-9789002271755/

Recensie:

Urbanus die zijn verjaardag in mineur moet vieren, want geen cadeau is passend voor hem, en nu hij eindelijk beseft dat het katje op zijn kamer aftelt zorgt voor een toch wel grappige strip. Dat God de Vader zich terug moeit met de zaken kan nooit kwaad (persoonlijk is dat mijn favoriete Urbanus personage) en als Eufrazie dan nog eens een schrikbewind in Tollembeek veroorzaakt, gesterkt door haar kattengevolg, kan alleen maar zorgen voor de nodige lach!

Kortom, een van de betere Urbanus albums ooit!

En waar telt dat katje nu eigenlijk naar af? Het einde van de strips met Urbanus? Of toch nog iets anders?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: