Strip review ‘Het verpeste kamp’

  • Reeks: Jommeke
  • album nummer: 308
  • Creator: Jef Nys
  • Scenario: Kristof Berte
  • Illustrator: Philippe Delzenne
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
  • Aantal Pagina’s: 48
  • Jaar uitgave: 2022
  • ISBN: 978-9462108295
  • Mijn rating: 4,5/5
Het verpeste kamp

Korte inhoud: (volgens achterkant strip)

Jommeke en zijn vrienden vertrekken op kamp. Het feit dat Kwak en Boemel meegaan om te koken, kan de pret niet drukken. Iedereen is blij dat ze eindelijk op kamp mogen. Iedereen? Toch niet helemaal. Saar, het nieuwe vriendinnetje van Annemieke, lijkt wat moeite te hebben om zich te integreren in de groep. Maar ligt dat wel aan haar, of is er meer aan de hand? En ook in het naburige dorp is de spanning te snijden. Jommeke wil weten waarom sommige mensen niet met elkaar kunnen opschieten. Zegeviert de rivaliteit of overwint de vriendschap?

Recensie:

De nieuwste Jommeke strip brengt een mooie boodschap over pestgedrag. Ketnet brengt elk jaar een nieuwe actie tegen pesten (Stip it) en dit album past perfect bij deze actie (op de achterflap van het album zie je ook de vier stippen op Jommeke’s hand. Deze zijn symbool van de actie)

https://www.ketnet.be/themas/stip-it-2021

En we krijgen nog eens een onvervalst Kwak en Boemel streek te zien. Iets waar ik altijd al naar uit kijk bij een Jommekes album (meer nog dan van Anatool, eerlijk gezegd) maar zoals altijd zullen Jommeke en zijn vrienden (ook de nieuwe) in de bres staan voor zij die leed en onrecht zijn aangedaan! Maar komt het eigenlijk wel goed tussen Saar en Max? Of smijt Flip zijn charmes in het spel?

Lees het in dit leuke, grappige album!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: