Strip Review ‘De Duivelspenning’

  • Reeks: De Rode Ridder
  • Album nummer: 273
  • Jaar Uitgave: 2021
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
  • Aantal Pagina’s: 32
  • Creator: Willy Vandersteen
  • Illustrator: Fabio Bono
  • Scenarist: Marc Legendre
  • ISBN: 978-9002275241
  • Mijn rating: 2,5/5
De duivelspenning

Korte inhoud: (volgens website uitgeverij)

Johan en Allis ontmoeten een vreemde snoeshaan die beweert een duivelspenning te bezitten, een muntstuk dat wat er ook gebeurt, altijd naar z’n eigenaar terugkeert. Het lijkt een zegen, maar in werkelijkheid is het een vloek. Wanneer de jongeman de duivelskunsten wil tonen, blijkt het lot hem gunstig gezind. De penning belandt bij Allis. Die is niet onder de indruk. Maar wanneer de snoeshaan de volgende ochtend dood gevonden wordt, heeft Johan alle reden om zich ernstig zorgen te maken…

https://www.standaarduitgeverij.be/boek/273-de-duivelspenning-9789002275241/

Recensie:

Het is de eerste keer sinds de vernieuwde De Rode Ridder strips verschijnen dat ik het verhaal onafgewerkt vind en dat er op zich niet veel gebeurt. De tekeningen van Bono (ben fatto, signor Bono) blijven fantastisch, daar niet van. Maar het scenario was in dit geval heel dunnetjes.

En nochtans, een van de beste beslissingen volgens mij die ze ooit maakten voor deze stripreeks is de grote verandering die ze een aantal jaren geleden uitvoerden… en nogmaals, al mijn lof gaat uit naar de tekenaar!

Hopelijk is de volgende terug spannender? (Trouwens de cover van dit album belooft veel maar er is niks van terug te vinden in het album zelf, jammer genoeg)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: