Strip review ‘Patiënt Zero’

  • Reeks: De Kiekeboes
  • Album nummer: 160
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
  • Jaar uitgave: 2021
  • Creator: Merho
  • Scenario: Merho
  • Illustrator: Dirk Stallaert
  • Aantal Pagina’s; 46
  • ISBN: 978-9002271519
  • Mijn rating: 4/5

Korte inhoud: (volgens website Standaard Uitgeverij)

De mensheid herstelt van een wereldwijde pandemie. Alles is weer zoals voorheen en de Kiekeboes gaan met vakantie naar het Noord-Franse Saint-Mallot-de-Bain. Als Charlotte in haar eentje een ochtendwandeling maakt door de duinen is ze er toevallig getuige van hoe oude bekende Balthazar door twee mannen wordt meegesleurd naar een bunker op het strand. Daar dient een mysterieuze dokter hem een injectie toe met een nieuw totaal onbekend virus. Het is de bedoeling dat hij dit virus verder zal verspreiden. Zo wordt Balthazar patiënt zero. Charlotte heeft een sterk vermoeden wie hier achter zit. Helaas, niemand gelooft haar.

Mijn recensie:

Merho weet telkens de actualiteit te verwerken in zijn laatste nieuwe albums, en rond de pandemie kan men niet natuurlijk. Hier speelt hij met het idee dat een virus kan ontwikkelt worden (trouwens niet de eerste keer want ooit schreef hij het Boerka-complot, album 105, waarin eenzelfde scenario (min of meer) werd verwerkt. Dus als striptekenaar en scenarist is deze periode redelijk dankbaar wel, zeker voor inspiratie!

Het is altijd leuk om Balthazar te zien verschijnen. Hij was al een tijdje verdwenen uit de strips maar ik heb de indruk dat Merho hem terug vanonder het ‘spreekwoordelijk’ stof heeft gehaald (net als de dame in het rood, die al van vroeger een kleine cameo kreeg) en van cameo’s gesproken: is dat niet Aster Nzeyimana niet die daar opduikt als presentator van een talkshow?

Zoals steeds zijn de tekeningen heel verzorgd en mooi afgewerkt, hoewel ik niet zo’n grote fan ben van Dirk Stallaerts tekeningen (die pasten beter destijds bij Nero) ben ik er wel intussen aan aan het wennen en hier herken je beide stijlen (die van Merho én van Stallaert)

Het verhaal, ietwat voorspelbaar, dat wel… maar het blijft leuk vertier! Dus een 4/5 van mij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: