Strip review ‘De Zaak Sus Antigoon #1’

  • Reeks: De Kronieken van Amoras
  • Album nummer: 9
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
  • Jaar uitgave: 2021
  • Creator: Willy Vandersteen
  • Scenario: Charel Cambré
  • Illustrator: Marc Legendre
  • Aantal pagina’s: 48
  • ISBN: 978-9002270772
  • Mijn rating: 5/5

Korte inhoud: (volgens website Standaard Uitgeverij)

Aan de oevers van de Schelde fantaseren Suske en Wiske over Sus Antigoon die er lang geleden op weg naar de Grote Oceaan met de Antverpia passeerde. Wanneer het tijd wordt om naar huis te gaan, hebben ze motorpech. Ze krijgen een lift, maar belanden na een klapband in het water en ontsnappen op het nippertje aan de dood. De droombeelden die ze eerder die dag hadden, duiken weer op. Zullen we eindelijk te weten komen naar wat Sus Antigoon op zoek ging, waarom hij zoveel dronk en hoe het kwam dat hij en z’n mannen op een onbewoond eiland schipbreuk leden?

Mijn recensie:

Opnieuw een prachtig stukje strip geschiedenis met de fantastische tekeningen van Marc Legendre! Ik ben een grote fan van die man zijn werk. Elke Amoras strip is een kunstwerkje op zich. Het neemt de elementen en personages van de aloude Suske en Wiske strips maar voegt er zo een eigen identiteit aan toe, dat je eigenlijk vergeet dat je een Suske en Wiske strip leest!

De laatste jaren zijn de S&W-strips een grote marketing molen geworden (waar ik eigenlijk stiekem grote voorstander van ben) met hommages en elk jaar een viertal nieuwe strips in de klassieke reeks en dan deze Amoras-albums!

En zoals gezegd: hoewel de bekende elementen aanwezig zijn (sterke Jerom, zenuwzieke tante Sidonia, dranklustige Lambik, nieuwsgierig Wiske en stoere Suske) toch krijgen we een eigenzinnige (eigenwijze?) versie op deze elementen!

En het vertelt vaak ook verhalen die we al eerder wouden weten: Waar komt Krimson vandaan? (in eerdere albums: De Zaak Krimson) en nu krijgen we een soort van ‘Origin story’ voor Sus Antigoon, die met zijn Antverpia de haven van Antwerpen ontvlucht (dit om zijn vijanden te vermijden) en samen met Alvaro en Blaaskop op zoek te gaan naar een schat, maar onderweg blijkt niet alles te gaan zoals verwacht!

Dit was een eerste deel van een tweeluik. Het zal even wachten worden op deel 2 maar ik kijk er alvast al naar uit!

5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: