Strip review: ‘De Heksenjager’

  • Reeks: De Rode Ridder
  • Album nummer: 272
  • Jaar Uitgave: 2021
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
  • Aantal Pagina’s: 32
  • Creator: Willy Vandersteen
  • Illustrator: Fabio Bono
  • Scenarist: Marc Legendre
  • ISBN: 978-9002271595
  • Mijn rating: 4.5/5

Korte Inhoud: (volgens achterflap album)

De Rode Ridder wordt geconfronteerd met een wrede zielenwinner die onschuldige slachtoffers door marteling dwingt om te bekennen dat ze een verdrag met de duivel sloten. Wanneer Uda, de keukenhulp van vrouw Avin van hekserij beschuldigd wordt, laat Johan zich in de gevangenis werpen in de hoop dat hij het meisje tegen haar folteraars zal kunnen beschermen. Maar nog voor Johan de kans krijgt om in actie te komen, worden hij en Uda bij de zielenwinner gebracht die er alles aan zal doen om hen te laten bekennen.

Mijn recensie:

Ik heb altijd De Rode Ridder strips graag gelezen, ook toen ze heel fantasierijk werden, maar toen Fabio Bono en Marc Legendre de reeks overnam en de nieuwe tekenstijl aan kwam brengen, werd dit toch wel één van mijn favoriete stripreeksen. Ik hou enorm van de tekenstijl en hoewel de verhalen steeds kort zijn, toch kijk ik telkens opnieuw uit naar het nieuwe album in de reeks.

Ook deze is voor mij een schot in de roos, waar Allis geconfronteerd wordt met een heksenjager uit haar verleden, waar Johan opnieuw de zwakkeren in de maatschappij beschermt en zichzelf op het schavot laat stellen hiervoor en waar de kerk en godsdienstwaanzin (zeker in de Middelleeuwen) een grote rol spelen! Iets wat nog steeds wel opduikt!

Het enige waar ik nu nog naar uitkijk is eindelijk meer te weten te komen over Allis’ ‘raison d’être’ en vooral haar doel en wat Merlijn en Johan ermee van plan zijn! En misschien zouden we nog wat meer Bahaal en Demoniah terug moeten zien verschijnen, in de toekomst!

4.5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: