Strip review ‘De Drijvende Dokters’

  • Reeks: Suske en Wiske
  • Album nummer: 360
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
  • Creator: Willy Vandersteen
  • Scenario: Peter van Gucht
  • Illustrator: Luc Morjaeu
  • Jaar uitgave: 2021
  • Aantal pagina’s: 48
  • ISBN: 978-9002271441
  • Mijn rating: 4/5

Korte inhoud: (volgens achterflap album)

Sidonia gaat aan de slag als vrijwilliger, maar al snel merkt ze dat er een aantal zaken niet in de haak zijn. Wanneer Sidonia de zaak wil onderzoeken, verdwijnt ze spoorloos. Suske en Wiske snellen te hulp maar komen tot hun ontzetting te laat om tante te redden. En niet alleen het leven van Sidonia staat op het spel, onze helden moeten het opnemen tegen een machtige vijand om zo de hele onderneming te redden.

Recensie:

Een geëngageerde strip waarbij het allernieuwste Mercy Ship (het grootste ziekenhuisschip ter wereld: Global Mercy) een hoofdrol speelt. Deze strip werd ook bij de inhuldiging van het schip voorgesteld óp het schip zelf.

Eerst en vooral een klein woordje over Mercy Ships (website: https://mercyships.be/ – zeker bezoekje brengen!)

Deze organisatie zet zich in om medische en chirurgische hulp te bieden aan de armste bevolkingen, die zelf geen operaties kunnen betalen. Deze worden dan gratis aangeboden door de (vrijwillige!!) dokters en verpleegkundigen op deze ziekenhuisschepen. Deze varen dan ook naar de gebieden die het minst toegang hebben tot deze medische hulp, en redden op die manier vele mensen. Vooral in Afrika zijn zij actief!

Het is dan ook maar meer dan normaal dat (en nu zijn we terug bij deze strip!) Sidonia zich als vrijwilliger wil inzetten om mee te helpen op de Global Mercy. Maar als er sabotage bij komt en er alles wordt aangedaan om het schip tegen te houden zijn doel te bereiken, zal ze een handje uit de mouwen mogen steken, samen met haar vrienden die ook van de sabotage worden op de hoogte gesteld. Samen zoeken ze uit wat er kan gebeuren om het schip toch snel ter plekke te krijgen en de saboteur uit te schakelen!

Een heel mooi verhaal, typisch Suske en Wiske (niks mis mee, integendeel) en het brengt dan ook nog eens één van de mooiste goede doelen in beeld! Grappige momenten, een ijzersterke Jerom, een nieuwsgierig Wiske en een vijand die intussen al goed gekend is in de Suske en Wiske strips 😉

Heb genoten van deze strip dus een dikke 4/5!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: