Strip review ‘Waar is Arabesk?’

  • Reeks: De Blauwbloezen (Les Tuniques Bleues)
  • Album nummer: 64
  • Creator: Raoul Cauvin
  • Scenarist: Raoul Cauvin
  • Illustrator: Willy Lambil
  • Uitgeverij: Dupuis
  • Jaar uitgave: 2021
  • Aantal Pagina’s: 46
  • ISBN: 978-9031439416
  • Mijn rating: 4.5/5

Korte inhoud:

Wanneer hij terugkomt van een missie ontdekt Blutch dat Arabesk, zijn dierbare merrie die tijdens charges voor dood speelt, door een andere noordelijke eenheid is gevorderd. Uitzinnig van woede verwoest hij alles wat op zijn pad komt, met inbegrip van de officiersmess. Uiteindelijk kan hij Chesterfield overtuigen samen zijn paard te gaan zoeken. Wat volgt is een gevaarlijke en hilarische roadmovie, waarin de gruwelen van de Burgeroorlog zichtbaar worden. Onderweg ontmoeten ze een oude vijand en zullen ze een paar keer nipt aan de dood ontsnappen… Dit is een album om van te genieten want Lambil toont opmerkelijker dan ooit dat hij de kunst van het paarden tekenen onder de knie heeft. Maar ook omdat het de allerlaatste De Blauwbloezen van Raoul Cauvin is, die met zijn 64 avonturen méér dan stripgeschiedenis heeft geschreven.

Recensie:

Ik ben opgegroeid met de strips van De Blauwbloezen en elk jaar is het een uitkijken naar het nieuwe album. Jammer genoeg is dit de laatste van de hand van Raoul Cauvin. Vorig jaar verscheen al nummer 65 (een uitzondering en met een nieuwe scenarist: Beka en tekeningen van Munuera, wie deel 66 zal tekenen en het verhaal schrijven is nog niet duidelijk momenteel)

De eeuwige vijandschap tussen sergeant Chesterfield en korporaal Blutch zorgt al 64 (65!) albums voor grappige discussies, ruzies en bedreigingen, maar tegelijkertijd zullen de beide elkaar nooit echt iets aandoen. Dit is een héél eigenaardige vriendschap dat de twee hebben, maar het zorgt telkens voor een fantastisch verhaal. Ook het paard Arabesk, dat hier nog maar eens centraal staat, dat werd opgeleid door Blutch om zich te laten vallen bij het eerste geweerschot dat het hoort, kan voor de nodige hilariteit zorgen! Ik hoop echt dat de opvolgers van Cauvin, Salvérius (wijlen) en Lambil ervoor zorgen dat dezelfde mix van historische feiten en humor blijven bestaan, want daar ligt nu net de sterkte van deze strips!

4.5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: