Strip review ‘De Kármánlijn’

  • Reeks: Largo Winch
  • Album nummer: 23
  • Creator: Jean Van Hamme
  • Illustrator: Philippe Francq
  • Scenario: Éric Giacometti
  • Uitgeverij: Dupuis
  • Aantal pagina’s: 48
  • ISBN: 978-9031439447
  • Mijn rating: 4/5

Korte inhoud:

Tijdens een incognito bezoek aan een tinmijn in Indonesië ontdekt Largo Winch tot zijn verbazing dat een van zijn dochterondernemingen kinderen tewerkstelt om essentiële onderdelen voor smartphones te kunnen maken. De miljardair beslist om Groep W in de richting van een meer ethische en groenere economie te sturen, maar zonder de spitstechnologie te verwaarlozen. Voornamelijk die technologie die met de ruimtevaart heeft te maken, of het nu gaat om satellieten of het opruimen van afval in een baan om de aarde. Largo Winch zal het pad kruisen van Jarod en Demetria Manskind, jonge en geniale ondernemers met een explosieve moraal en dito ideeën. Zij laten geen gelegenheid voorbijgaan om hem in de media belachelijk te maken. Hun ontmoeting is als een voorbode van grote problemen, zoals een ruimtevlucht die wel eens verkeerd zou kunnen aflopen… Want in de schaduwen zijn mysterieuze moordenaars met onduidelijke motieven aan het werk. De wereld van de economie mag dan aan het veranderen zijn, de manieren waarop sommige criminelen zaken doen zijn dat allerminst…

Recensie:

Largo Winch is de eeuwige miljardair met het hart op de juiste plaats. Maar dat brengt hem dan ook weer telkens opnieuw in de problemen. Deze keer wil hij het bedrijf ‘groener maken’! Allemaal heel actueel natuurlijk. Wat ook heel actueel is, is het spelletje der ‘miljardairs’ die de ruimte willen verkennen. Privé firma’s die investeren in nieuwe ruimtetuigen en de horizonten willen opzoeken, boven de Aarde! Opnieuw een heel mooi visueel gebracht stripverhaal. En zoals steeds bij de Largo Winch verhalen is dit deel het begin en moeten we een tijdje wachten tot het vervolg verschijnt, waar alle verhaallijnen uiteindelijk opgelost zullen geraken.

Het terug verschijnen van een aantal personages uit voorgaande strips, en het verderlopen van verhaallijnen maken van deze reeks een heel interessante en leuke reeks! Maar soms is het niet slecht om de oude albums terug te herlezen, om te weten wat er voorgaand ook weer allemaal is gebeurd! (Misschien moet er gedacht worden aan een pagina met ‘Wat Voorafging’?)

Heel leuke strip dus mooie rating van 4/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: