Strip review ‘De geniale soepselder’

  • Reeks: Piet Pienter en Bert Bibber (hommage)
  • Creator: POM
  • Scenario: Charel Cambré
  • Illustrator: Marc Legendre
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
  • Jaar uitgave: 2021
  • Pagina’s: 56
  • ISBN: 978-9002274114
  • Mijn rating: 5/5

Tekst achterflap:

Zakenman Gino Cipolla heeft samen met een geniale soepselder een ophefmakend dieetboek geschreven. Maar tijdens een signeersessie wordt de selder voor de ogen van Susan door twee als konijnen verkleedde valsaards gestolen. Susan, Piet Pienter en Bert Bibber zetten de achtervolging in en weten de selder te bevrijden, maar even later loopt een rare Mongool ermee weg. Gino Cipolla is ontroostbaar, zeker wanneer het losgeld zo waanzinnig hoog blijkt dat niemand in staat is het te betalen. Dat is echter zonder Susan gerekend. Niet dat zij bereid is om het fortuin op te hoesten, maar ze gaat wel met Piet en Bert achter de ontvoerders aan.

Recensie:

Dit is het soort hommagestrips waar ik enorm van kan genieten: een origineel verhaal (maar in ware Piet Pienter & Bert Bibber stijl), fantastische tekeningen (Legendre deed ook al de Amoras strips en dezelfde tekenstijl komt ook hier weer terug) en de nodige humor (ook terug herkenbaar van de originele strips door POM)! Van mij mogen ze er nog een hoop uitbrengen, een eigen nieuwe PP&BB reeks. Ik heb nu zin gekregen om de originele strips nog eens opnieuw te gaan lezen! (Jippie!)

Mocht dit de enige blijven in de reeks zou ik het heel jammer vinden, want deze krijgt van mij de volle punten!

5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: