Strip review ‘De ontschepper’

  • Reeks: De Avonturen van Urbanus
  • Album nummer: 196
  • Creator: Urbanus
  • Illustrator: Willy Linthout
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
  • Aantal Pagina’s: 32
  • Jaar uitgave: 2021
  • ISBN: 978-9002271748
  • Mijn rating: 3.5/5
Album 196: De ontschepper

Achterflap strip:

Urbanus gaat deze keer te ver. Meneer pastoor is zijn fratsen beu en belt naar God de Vader zelf. Die geeft Urbanus én zijn familie nog één kans. Als ze hun leven niet beteren zullen de gevolgen verschrikkelijk zijn. De familie Urbanus gaat meteen op zoek naar werk, maar Urbanus begaat uiteindelijk toch een fout. God neemt wraak op heel Tollembeek. En zijn wraak is vreselijk.

Recensie:

Dit was weer een heel typische Urbanus strip met de nodige grappen, grollen en onderbroekenlol. We kennen intussen de formule al een beetje en de ene keer is het grappig, de andere keer dan weer minder. Deze keer zat het er wel redelijk goed op. Urbanus streken waren origineel en wat hij in het bejaardenhuis uitstak, met de nodige gevolgen voor God de Vader, was echt grappig! Ik zie ook graag de wisselwerking tussen God en Urbanus. Er zijn ook al betere strips in de reeks verschenen, daar moet ik ook weer eerlijk over zijn! Maar dit is voor de Urbanusfans onmisbaar in de collectie!

3.5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: