Review strip ‘De valse Kerstman’

  • Reeks: Jommeke
  • album nummer: 307
  • Creator: Jef Nys
  • Scenario: Philippe Delzenne
  • Illustrator: Philippe Delzenne
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
  • Aantal Pagina’s: 48
  • Jaar uitgave: 2021
  • ISBN: 978-9462108189
  • Mijn rating: 3.5/5
Album 307: De valse Kerstman

Achterflap strip:

Jommeke en Filiberke hebben hun brief naar de Kerstman geschreven, maar in plaats van hem gewoon op de post te doen, willen ze hem persoonlijk gaan afgeven. Dat treft, want Gobelijn wil ook zijn goede vriend Noël nog eens een bezoekje brengen. Eenmaal aangekomen krijgen ze te horen dat de Kerstman flink verkouden is. En dat zo kort voor Kerstmis! Wat nu?

Recensie:

Jommeke zit nu al een tijdje bij Standaard Uitgeverij en hoewel ik verwacht had dat er wel iets zou veranderen aan vormgeving, of misschien zelfs aan de verhaallijnen, blijft alles zoals Jommeke vroeger was. Het is al een aantal jaren dat ik de verhaallijnen redelijk eenvoudig vind, maar dat is misschien ook wel de sterkte van een strip als deze. Dit is een echte Kerststrip. Jommeke en (een aantal van) zijn vrienden vertrekken naar het Noorden om de werking van de Kerstman en zijn ‘elfjes’ te zien. (Elfjes zijn in dit verhaal vervangen door gerobotiseerde houten mannetjes)

Met een kwinkslag en vooral een diefstal van ons al bekende stouterik, Anatool, worden we meegesleurd in dit avontuur(tje)! Heel leuk leesvoer voor jong en oud.

3.5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: