Review strip ‘De Vroem-Vroem-Club’

  • Reeks: Suske en Wiske (hommage)
  • Creator: Willy Vandersteen
  • Scenario: Yann
  • Illustraties: Gerben Valkema
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
  • Pagina’s: 48
  • Jaar uitgave: 2021
  • ISBN: 978-9002272622
De Vroem-Vroem-Club

Achterflap strip:

Met ‘De Vroem-Vroem-Club’ brengen scenarist Yann en tekenaar Gerben Valkema hun tweede hommage aan het universum van Suske en Wiske (eerder brachten ze al ‘Cromimi’ uit samen)

Een geheimzinnige vogel, een witte raaf met een bolhoed op z’n kop en overmaatse schoenen aan de poten, vervangt een van de eieren uit Wiskes boodschappenmandje door een toverei. Wanneer tante Sidonia voor Jerom een omelet klaarmaakt, weerklinkt plots een luide knal. Waar ze stond te koken, ligt nu een klein meisje dat verdacht veel op haar lijkt. Het is niemand minder dan Alice Van Stiffrycke, de ontvoerde kleindochter van de Texaanse miljardair Byron Van Stiffrycke… Hiermee kondigt zich voor onze vrienden een avontuur aan vol magische wezen, gevaarlijke boeven, heksen en… rotte eieren!

Recensie:

Deze strip is een duidelijke hommage (en enigszins een vervolg) op het album ‘De Tuf-Tuf-Club’, een gemoderniseerde versie van dat album. In heel eigenwijze stijl brengen Yann en Valkema dit verhaal opnieuw tot leven, met hun heel typische tekenstijl! De tekeningen zijn heel mooi gebracht, het verhaal ben ik iets minder van overtuigd. In het begin is het een rommelig boeltje en je weet niet heel goed welke richting het verhaal uit zal gaan. Er gebeurt ook heel veel op heel korte tijd. Maar dan komt er een structuur in het verhaal en begint alles wel op zijn plaats te komen, lossen alle kleine nevenverhaaltjes zichzelf op, en komen we tot een heel grappig einde. Mijn favoriete stuk was met de ‘modelbouwer’ en zijn moeder… (tranen met tuiten)

Een leuk album, heel mooie tekeningen maar zeker niet het beste album in de hommages van de laatste jaren!

3/5⭐️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: