Keller Brik 3: Brussel Blues

  • Auteur: Wouter Dehairs
  • Uitgeverij: Uitgeverij Lannoo
  • Jaar uitgave: 2023
  • Aantal pagina’s: 292
  • Coverontwerp: DPS Studio
  • ISBN: 978-9401486354

https://www.lannoo.be/nl/brussel-blues

Review:

Wouter moet bij het schrijven van dit boek gedacht hebben: ‘Laat ik maar met een knal beginnen!’ En zo geschiedde! De openingsscène van dit boek start een aaneenschakeling van gebeurtenissen in het leven van privédetective Keller Brik en zijn assistente Gwen Van Meer dat hen zal leiden in de diepste krochten van de stad die in de boeken van Wouter de grootste rol speelt, onze Belgische hoofdstad Brussel!

Brik moet in dit verhaal laveren tussen een bendeoorlog waarbij hij door zijn grootste vijand wordt ingehuurd, de Servische bendeleider Mihaljovic, en de politie, die elke stap die hij zet nauwgezet opvolgen. Intussen heeft hij ook nog eens een verdwijningszaak van een vluchteling die hij dient op te lossen en dat terwijl een man zich van het leven berooft in zijn kantoor. No rest for the wicked!

Al deze zaken kunnen enkel tot een explosieve finale leiden. Samen met Gwen tracht hij zijn leven op rails te houden. Gwen is intussen zelf uit een diepe put aan het kruipen, eentje waarin ze was gevallen door haar verleden en de gebeurtenissen in Nachtstad. Samen met een psychologe zoekt ze haar weg terug in het leven, zonder haar vriendin echter. Maar Gwen vindt een nieuw doel, Dante de jongen die op straat leeft en haar doet denken aan haar eigen uitzichtloze situatie destijds. Ze voelt zich verantwoordelijk voor hem. Maar kan ze hem wel helpen?

Wouters schrijven is een perfecte mix van thriller, misdaad en een vleug humor maar vooral een goede portie spanning en zijn twee hoofdpersonages zijn dan ook altijd welkom om een stapje in mijn leesbrein te zetten…

Wouter heeft de gave om een enkele gebeurtenis in zijn boek te laten ontketenen in een domino-effect waarbij elke nieuwe stap in Keller en Gwens onderzoek te laten ontaarden in een slagveld, aangedreven door Gwens traumatische verleden en Kellers hunkering naar de waarheid (en de nodige dosissen bier en sigaretten, in functie van zijn zelfdestructief karakter) en zijn eeuwige zoektocht naar het volgende conflict! Het is dat zelfdestructieve dat hem vast linkt aan mensen zoals Gwen, aangezien zij zelf ook zo is. Maar door haar te willen beschermen dient hij ook aan zelfbehoud te doen… want dat is de enige manier dat Keller kan bestaan! Maar daar wordt dan ook weer op ingespeeld én misbruik van gemaakt.

En zoals steeds met reeksen zoals Keller Brik, ben ik altijd benieuwd waar de schrijver ons vervolgens heen zal leiden. Want Keller Brik is zeker nog niet klaar Brussel onveilig te maken!

De auteur ✍️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: