Keller Brik 1: De Graffitimoorden

  • Auteur: Wouter Dehairs
  • Uitgeverij: Uitgeverij Lannoo
  • Jaar uitgave: 2019
  • Aantal pagina’s: 254
  • Coverontwerp: DPS Design & Prepress Studio (omslagbeeld: BRUZZ)
  • ISBN: 978-9401459518

https://www.lannoo.be/nl/de-graffitimoorden

Review:

Maak kennis met Keller Brik, privédetective en voormalig politieagent. Samen met zijn assistente Gwen, de enigmatische en kleurrijke niet-op-haar-mond gevallen assistente en manusjes-van-alles, krijgen ze de opdracht om bedriegende echtgenoten e echtgenotes te ontmaskeren. Tot een ex van Brik langskomt en hem vraagt de verdwijning van haar man te onderzoeken.

Ondertussen ontdekt de politie een lijk voor een graffitikunstwerk dat de moord van het lijk uitbeeldt, een aan de voeten opgehangen man die gemarteld werd en met messteken werd doorboord én de keel overgesneden waardoor het bloed over het hoofd van het slachtoffer (en het kunstwerk) druipt. Al snel blijkt dat het lijk de man is van Lisa Vandevyver, die Brik had ingehuurd hem te vinden.

Voor Keller Brik beseft wat er gebeurt geraakt hij verwikkeld in een zaak met linken naar zijn verleden als politieman. En als dan ook nog eens twee nieuwe tekeningen opduiken én de dag erna twee nieuwe lijken, dan moet hij wel met de politie samenwerken om deze zaak op te lossen.

Wouter Dehairs is een redelijk nieuwe naam in de wereld van de misdaad literatuur maar hij heeft met dit boek alvast al een stempel gedrukt die veelbelovend is naar de toekomst en zijn toekomstig werk. Intussen verschenen al drie boeken in de Keller Brik reeks (het volgende Nachtstad wordt alvast al één van mijn volgende boeken die ik zal lezen en onlangs verscheen Brussel Blues dus die zal snel volgen!).

Zijn schrijfstijl is heel vlot en goed begrijpbaar en nergens in het verhaal raak je verloren door plottwists en vreemde wendingen en toch blijf je op het tipje van de stoel zitten lezen. Elke keer als je dan denkt dat hij je een antwoord bezorgd blijkt er toch nog een twist en vraag op te duiken dus dat doet dan weer graag lezen.

De stad Brussel speelt een heel prominente rol in dit boek (en ik vermoed dat dat in de boeken hierna ook zal zijn) waardoor de locatie van onze hoofdstad op zich ook al een personage op zich vormt!

Een ijzersterk debuut alvast! Benieuwd naar de volgende boeken in de reeks!

Trouwens, het kunstwerk dat als voorbeeld diende in de reeks bestaat dus echt (en werd ook als cover gebruikt van het boek!)

De auteur ✍️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: