Voor Blake & Mortimer: De Vuurpijl

  • Uitgeverij: Blake & Mortimer (Dargaud-Le Lombard / Standaard Uitgeverij strips)
  • Bedenker: Edgar P. Jacobs
  • Scenario: Jean Van Hamme
  • Illustrator: Christian Cailleaux
  • Jaar uitgave: 2023
  • Aantal pagina’s: 48
  • Originele titel: La Flèche Ardente
  • Vertaling: The House of Boom!
  • ISBN: 978-9067371087

Review:

Een rechtstreeks vervolg op een strip die 80 jaar geleden verscheen… met personages gecreëerd door Edgar P. Jacobs (die ook verantwoordelijk is voor de Blake & Mortimer strips)… het is niet makkelijk maar het is Jean Van Hamme wel degelijk gelukt. En het was ook wel nodig want het voorgaande album ‘De “U” Straal was nu niet bepaald af te noemen… we wisten niet wat die U straal nu eigenlijk was of waar ze voor diende, we wisten niet wat er met de overlevenden was gebeurd en wie die vader van Sylvia was die ooit verdween…

En daar heeft Van Hamme dus een antwoord op gegeven in dit album… De Vuurpijl verwijst naar het wapen dat gemaakt is met de U straal en het uradium dat men kreeg van prins Nazca. En hoewel Adji protesteert tegen het gebruik van het geschenk, de heilige steen, luistert de professor er niet naar en doet gewoon zijn zin.

Intussen is er een ware invasie gaande op de Zwarte Eilanden én blijkt er een overlevende te zijn van de vorige strijd tussen Norlandië en Austradië, Dagon!

De inwoners van de eilanden worden overmeesterd en/of uitgemoord en prins Nazca wordt gevangen genomen door de generaal die door keizer Babylos III van Austradië werd gestuurd om het uradium te vinden. Maar dan blijkt er nog een overlevende terug in beeld te komen… eentje die we nog niet eerder zagen maar wel al over hadden gehoord, namelijk Hollis!

Hoewel we terug gaan in dit album naar de zwarte eilanden vertoeven we ook meer in Norlandië en ontstaat er een ware spionnenstrijd tussen beide landen. Maar de Normandiërs vechten terug!

Ik vind dit zeker een geslaagd vervolg, de geest van Jacobs zit hier volledig in vervat. En we krijgen antwoorden op vragen die jarenlang open zijn gebleven! Not bad, not bad at all!

Een combinatie van steampunk en sciencefiction…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: