Jommeke 314. Griezels in het Woud

  • Bedenker: Jef Nys
  • Scenario & Illustrator : Philippe Delzenne
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij (strips)
  • Jaar uitgave: 2023
  • Aantal pagina’s: 40
  • ISBN: 978-9462108738

Review:

De Miekes spelen verstoppertje als ze bij opa en oma op bezoek zijn in de Ardennen. Choco mocht niet mee want die is gestraft en moest dus thuisblijven. Bij het spelen verstopt Annemieke zich in het donkere bos naast de tuin van hun grootouders, hoewel dit verboden werd door opa en oma. En dan blijkt Annemieke verdwenen te zijn en gaat Rozemieke op zoek, eveneens in het bos. Als ook zij niet terugkeert gaat opa naar hen op zoek en voor ze het weten verdwijnt er nog iemand… de daders zijn levensgrote insecten! Oma is bezorgd en weet niks af van die griezels en roept de hulp in van Jommeke, Filiberke en Flip. Als zij de oorzaak tegenkomen roepen zij dan weer de hulp in van hun grote vriend, de professor die met een krimpmiddeltje moet langs komen. De vrienden gaan de strijd aan tegen de megadieren!

De laatste twee albums van de Jommeke reeks zijn allebei wat late Halloween verhalen met deze en ‘Monster in Zonnedorp’! Philippe Delzenne heeft voor beide een paar griezel registers open getrokken en wil de kinderen (én volwassenen 😌) wat angst aanjagen, zo blijkt!

Heerlijk hoe die grote insecten dit verhaal overheersen. Bijna alsof Richard Matheson even het scenario heeft overgenomen met een moderne versie op ‘The Incredible Shrinking Man’!

Een van de leukere albums die er de laatste jaren alvast al in de reeks verschenen zijn! En trouwens, het gestrafte aapje Choco… die zou nog wel eens dé held van het verhaal kunnen worden! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: