Suske en Wiske 367. De Harteloze Hein

  • Bedenker: Willy Vandersteen
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij (strips)
  • Illustrator: Luc Morjaeu
  • Scenarist: Peter Van Gucht
  • Jaar uitgave: 2023
  • Aantal pagina’s: 48
  • ISBN: 978-9002276453

https://www.standaarduitgeverij.be/product/367-de-harteloze-hein-9789002276453/

Review:

Suske is ten dode opgeschreven, letterlijk. De Magere Hein zit hem achterna nadat deze Suskes naam zag verschijnen op het blad van zijn zeis. Maar na drie pogingen lijkt Suske niet zo makkelijk te doden, alsof iets hem beschermd. Iets magisch?

Na vier mislukte pogingen heeft Magere Hein echter de keuze en mag hij eender wie doden, liefst iemand dicht bij Suske. Iemand die hij dolgraag ziet, Wiske!

Om Suske (en zichzelf) te beschermen ontvreemdt Wiske de zeis van Hein en samen met Lambik en Sidonia ontvluchten ze ‘Pietje, de Dood’! Maar Hein valt niet zomaar te ontsnappen, hij zet de achtervolging in…

Intussen is Suske op zoek naar de ware toedracht en komt hij terecht in het… Voormaals. (Ja ja dat is een echte plaats… de plaats voor het Hiernamaals!) Daar stoot hij op een oude bekende en ineens wordt alles duidelijk.

Een nieuw Suske en Wiske, altijd iets om naar uit te kijken! Heerlijk toch die woordspelingen (kijk maar eens goed naar de naam van de dokter en het virus dar Suske oploopt) en de fantasie die uit scenarist Van Gucht komt! Een ietwat morbider onderwerp in dit album, maar met de nodige kwinkslagen en humor kan zelfs iets morbide grappig worden. En ineens ook nog eens de gevaren van een step duidelijk maken, hoe informatief kan een strip wel niet zien, nietwaar?

En voor de echte oplettende lezers die Suske en Wiske al lang lezen of op korte tijd alle albums lazen: kan je een oude gladde glipper terugvinden in deze strip?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: