Thorgal Saga 1. Vaarwel Aaricia

  • Uitgeverij: Le Lombard (Standaard Uitgeverij)
  • Tekenaar: Robin Recht
  • Scenarist: Robin Recht
  • Bedenkers: Jean Van Hamme & Gregorz Rosinski
  • Originele titel: Adieu Aaricia
  • Vertaling: The House of BOOM!
  • Jaar uitgave: 2023
  • Aantal pagina’s: 112
  • ISBN: 978-9086771141

https://www.standaarduitgeverij.be/product/1-vaarwel-aaricia-9789086771141/

Review:

Er is geen andere stripreeks die zoveel spin-offs heeft dan Thorgal. Ikzelf ben nog niet heel bekend met de verhalen (ooit las ik het eerste deel in de originele reeks maar ik zal die wel opnieuw moeten lezen) dus dit is een beetje een sprong in het duister voor me…. Niettegenstaande ben ik wel heel blij met deze nieuwe Thorgal.

De reeks van Thorgal is gebaseerd op de Noorse mythologie.

Deze nieuwe Thorgal Saga zal trouwens bij elk nieuw album een andere tekenaar/scenarist hebben (in 2024 komt deel 2 uit ‘Het Verticale Woud’ van Fred Duval en Corentin Rouge)

Het verhaal gaat als volgt:

Thorgal is intussen zeventig jaar oud, op het einde van zijn leven. Aaricia,waar hij zijn ganse leven mee gelukkig getrouwd was, sterft. Thorgal heeft niks meer voor te leven tenzij hij haar nog één keer zou kunnen zien. In dit zwak moment van de krijger, komt de Slangegod Nidhogg hem een aanlokkelijk aanbod geven in de vorm van een ring, de Ouroboros (de slang die in zijn eigen staart bijt)… dit zal heel symbolisch blijken. Thorgal kan met deze ring terugkeren in de tijd om zo zijn geliefde nog eens terug te zien. Maar de slinkse Nidhogg heeft hem zestig jaar terug naar een verleden dat niet zijn verleden blijkt te zijn. En het gevaar loert er in dat alles anders zal worden, dat Thorgals verleden zoals hij het kent niet meer zal bestaan!

Ik kende Illustrator Robin Recht niet voor ik dit las maar als dit zijn artwork is dan ga ik zeker op zoek gaan naar meer verhalen van hem. De tekeningen zijn ‘superbe’ en hij kan ook een prachtig verhaal vertellen. Een moegestreden krijger die het verlies niet kan verwerken van zijn geliefde en daardoor terugkeert in de tijd… Er zit niet alleen veel actie maar ook een grote dosis emotie en zelfs romantiek in dit album. Eén van mijn favoriete personages uit dit album is zwarte Skraeling, dochter van zwarte Surtur en leider van de Skraelingars. Zij leidt de jonge Thorgal op in de vechtkunsten. Haar kennis en leiderschap zijn onontbeerlijk in dit verhaal! En samen met de oude Thorgal maakt ze een perfect duo!

Benieuwd waar de reeks naartoe zal gaan en vooral of het wel een goed idee is telkens met andere en nieuwe Illustrators te werken. The future will tell! Ik ben alvast fan van dit album!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: