Booth

  • Auteur: Karen Joy Fowler
  • Uitgeverij: Nieuw-Amsterdam
  • Jaar uitgave: 2022
  • Originele titel: Booth
  • Aantal pagina’s: 397
  • Coverontwerp: Granger/Bridgeman Images
  • Vertaling: Lucie Van Rooijen en Inger Limburg
  • ISBN: 978-9046829820

https://nieuwamsterdam.nl/product/8828/

Review:

DNF

Tot mijn spijt moet ik dit boek laten gaan… ik had zoveel verwachtingen van het verhaal, de moord op Lincoln heeft me altijd gefascineerd, maar het is die verwachtingen niet nagekomen… te veel herhaling en rond de pot draaien, geen vaart in het verhaal… ik zeg niet dat het niet goed is geschreven maar ik had moeite om constant geboeid te blijven lezen en om mijn aandacht op het verhaal te houden… jammer genoeg moet ik dit boek laten gaan… ik kan mijn tijd beter spenderen aan andere boeken waar ik een betere klik mee heb… echt jammer!

Korte inhoud:

Een meeslepende pageturner over een beruchte familie en een land in verandering

Aan het begin van de negentiende eeuw verhuist de excentrieke Britse theateracteur Junius Booth met zijn vrouw naar Amerika. Ze betrekken een boerenhoeve ten noorden van Baltimore en krijgen tien kinderen, waarvan er zes overleven. Junius Booth is de pater familias, kostwinner en gevierd Shakespeare-acteur, maar hij is even instabiel als geniaal. De kinderen groeien op in de aanloop naar de Amerikaanse burgeroorlog. De jongens worden net als hun vader acteur, wat de Booths tot een beroemde en toonaangevende theaterfamilie maakt. Maar achter de schermen beginnen schandalen, triomfen en rampen hun tol te eisen, met als ultiem dieptepunt de schokkende moord op Lincoln door de jongste zoon John.
Booth is een uiterst verrassend en meeslepend portret van een beruchte familie en een land in verandering.

English:

I have to let this book go… there’s just no connection with its story. Is it fiction or non-fiction? There’s no consensus between the two! I’ve always been fascinated by the murder of Abraham ‘honest’ Lincoln… so my expectations for this book were high, real high… too high maybe? I honestly don’t see where that Booker Prize nomination came from? I had issues keeping myself from getting distracted all the time… the writing is not bad but not compelling enough for me to get into the story enough and keep myself wanting to read more! I don’t like to DNF a book, never have (I feel like a failure when I have to) but my time is better spent on other novels that are worthy of being read! So unfortunately I will have to let this one go… maybe I pick it up again in the future and finish it… but for the time being… I’m not spending another minute torturing myself…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: