Jommeke 313: Monster in Zonnedorp

  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij (strips)
  • Scenario: Marc Legendre
  • Illustraties: Philippe Delzenne
  • Bedenker Jommeke: Jef Nys
  • Aantal pagina’s: 40
  • ISBN: 978-9462108691
Album 313

Review:

In de dierentuin van Zonnedorp is een nieuw dier aangekomen, een monster. Kranten staan er vol van, posters hangen overal op… de dierentuin wil duidelijk het monster aan iedereen tonen. En de mensen staan dan ook in rijen te wachten om een glimp op te kunnen vangen. Ook Jommeke en zijn vrienden, maar door die stroom mensen geraken ze maar moeilijk aan de kooi. Ze beslissen zich te verstoppen en in de dierentuin te blijven tot iedereen weg is, zodanig rustig een kijkje te kunnen nemen. En dan ontdekken ze het mysterie van het monster. En wie anders dan Gobelijn zal hen hierbij helpen.

In de Jommeke albums zijn al heel wat eigenaardige, grappige en speciale creaturen verschenen. Dieren die plots uit het niets opduiken waar Gobelijn dan van moet uitzoeken wat ze zijn, waar ze vandaan komen en vooral hoe ze er terug te krijgen.

Zo ook deze keer weer. Ik ga hier niks verklappen en laat het jullie liever zelf ontdekken wie en wat en hoe…

Alleszins biedt dit album opnieuw een snelle leeservaring voor jong en oud, voor klein en groot. Voor de nieuwe lezertjes en voor de nostalgische verzamelaars (zoals ik er eentje ben)!

Veertig pagina’s vol typische Jommekesavonturen, samen met zijn vrienden Zonnedorp op stelten zetten en een trio boeven een hak zetten! Such fun!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: