Boek recensie ‘De Ideale Dag: hoe je van ochtend tot avond fit en vol energie blijft’

  • Auteurs: Paul en Carolien Van Den Bosch
  • Uitgeverij: Borgerhoff en Lamberigts
  • Jaar uitgave: 2022
  • Aantal pagina’s: 230
  • Coverontwerp: Evelien Degeyter
  • ISBN: 978-9;63937740
  • Mijn rating: 4/5

Synopsis:

Paul Van Den Bosch werkt al meer dan 30 jaar als topsportcoach. Hij is medeoprichter van Energy Lab, dat mensen helpt om hun fysieke en mentale energie te verbeteren. Hij is een veelgevraagd spreker en schreef meerdere bestsellers over training, coaching en leadership.
Zijn dochter Carolien is professioneel spreker en trainer bij Better Minds at Work. Vanuit haar expertise rond fysiek en mentaal welzijn, inspireert ze organisaties om de veerkracht van hun medewerkers te versterken.
In dit boek behandelen de auteurs alle vragen en obstakels die mensen overvallen inzake gezondheid op elk moment van de dag, van het wakker worden ’s morgens tot het slapengaan ’s avonds. Over voeding, over rusten en slapen, over bewegen en sporten, over werken en ontspannen, over stress en mentaal welzijn.
Vanuit hun kennis van zaken én vanuit hun kennis van de wetenschap, stellen zij voor elk van ons een ‘ideale dag’ samen: op zo’n ideale dag zijn we helemaal in balans en zitten we vol energie, fysiek en mentaal!

https://www.borgerhoff-lamberigts.be/shop/boeken/de-ideale-dag

Review:

In heel klare taal beschrijven Paul Van Den Bosch en zijn dochter, Carolien, netjes hoe je op de beste manier gezond en fit blijft.

Dit doen ze aan de hand van vier hoofdstukken: Bewegen, Voeding, Slaap en Breinkracht.

Door bij elk hoofdstuk de factoren aan te duiden die je dagelijkse fitheid en gezondheid (kunnen) saboteren (vaak eigen gedrag) en daar tegenover de oplossingen te bieden of toch op zijn minst de nodige raad geven via ‘handlangers’ zoals zij dit noemen, krijgen we een mooie visie op de mogelijkheden. Implementeren op eigen leven en gedrag is hier natuurlijk aangewezen… en misschien zal niet alles op de lezer van toepassing zijn, plus vaak zijn er ook nog externe factoren die invloed uitoefenen zoals ziekte, maar dit boek geeft wel een handleiding naar een fitter en gezonder leven voor iedereen… van health freak tot couch hugger (ik hoor vaker bij het tweede)

Het laatste hoofdstuk over breinkracht herhaalt nog eens (en legt extra nadruk op het belang ervan) de drie componenten van de vorige hoofdstukken… dit mag niemand verbazen want de vier componenten hangen dan ook heel hard aan elkaar vast!

Dit alles wordt aangevuld met quotes en anekdotes van beide auteurs die vaak aantonen hoe het in hun leven invloed kon hebben…

Een heel interessant boek dat ik best iedereen aanraad eens te lezen en die ik ook zou uitdelen in firma’s en bedrijven, zeker met heel veel zittend personeel dat leeft van deadlines en ongezonde leefstijlen!

‘Mens sana in corpore sano’: een motto dat al eeuwenlang bestaat en waar meer waarheid in schuilt dan in enig ander gezegde!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: