Book review ‘Jager in de Nacht’

  • Author: Chris Carter
  • Uitgeverij: HarperCollins (Holland & Vlaanderen)
  • Jaar uitgave: 2022
  • Originele titel: The Night Stalker (2011)
  • Vertaling: Henske Marsman
  • Omslagontwerp: Simon & Schuster UK
  • ISBN: 978-9402710595
  • Mijn rating: 4/5

Synopsis:

De nieuwe Chris Carter: spanning en sensatie gegarandeerd. Voor lezers van M.J. Arlidge en Robert Bryndza.

Een onbekende vrouw wordt dood aangetroffen in een verlaten slagerij. Haar lichaam heeft geen verwondingen, maar haar lippen zijn zorgvuldig dichtgenaaid. Pas tijdens de autopsie ontdekt de patholoog hoe gruwelijk de daad werkelijk is…

Profiler Robert Hunter en zijn partner Carlos Garcia worden op de zaak gezet om de dader te achterhalen. Maar wanneer hun onderzoek botst met een vermissingszaak, die wordt onderzocht door privédetective Whitney Meyers, rijst bij Hunter het vermoeden dat de moordenaar het op meerdere vrouwen gemunt heeft. De jacht op deze obsessieve moordenaar, een stalker voor wie liefde veranderd is in haat, is nu pas echt geopend.

https://www.harpercollins.nl/9789402710595/jager-in-de-nacht/

Review: (English review ⬇️)

Opnieuw een gruwelijke thriller die leest in een vaart vergelijkbaar met die van een TGV die van Brussel naar Parijs raast in recordtempo.

Deze reeks begint meer en meer een van mijn favoriete thriller reeksen te worden. Chris schrijft vlot en heeft net genoeg van een zieke geest om zijn lezers, die allemaal ook wel een beetje ziek van geest zullen zijn, een bloederig feest aan te bieden in elk boek.

Deze keer wordt een vrouw dood terug gevonden, waar tijdens de autopsie iets uit haar lijk wordt gehaald door de patholoog dat onmiddellijk daarna ontploft. De politie staat in rep en roer en er wordt een zoektocht naar de moordenaar in gang gezet. Maar dan verschijnt opnieuw een lijk van een kunstenares, die op een vergelijkbare manier om het leven werd gebracht. Voor ze het weten jagen Hunter en Garcia op een meedogenloze seriemoordenaar die een wel heel specifiek slachtoffer maakt. Zolang ze de dader niet vatten stapelen de lijken zich op!

Spannend van begin tot einde en terug laat Chris Carter je lang genoeg in het ongewisse zodat je niet op voorhand kan raden wie de dader eigenlijk wel is. Een heerlijke thriller! Dit is de voorlopig laatste in de reeks dat tot nu toe werd vertaald in het Nederlands, maar ik ben ervan overtuigd dat de rest zeker zal volgen want dit is een reeks die heel veel mensen zal aanspraken, met in de eerste plaats natuurlijk de die hard thriller fans!

Dank ook aan HarperCollins voor dit recensie-exemplaar. Het boek kwam begin augustus uit in de Nederlandse vertaling. Ook even zeggen dat de vertaling heel goed werd gedaan, iets wat op zich niet altijd makkelijk is en ook niet altijd genoeg geapprecieerd wordt. Well done! 👏

The Night Stalker, a new Robert Hunter thriller.

Again we are taken into Chris Carter’s twisted mind, but admit it… we all have a bit of a sick mind or we wouldn’t love to read these kind of gore-fests!

Hunter and Garcia have a very difficult task in this book to find a killer that targets a very specific type of women, whom he kidnaps and then kills in different but gruesome ways. When the first victim is found and brought to the forensics pathologist something is found inside her body, during the autopsy. Shortly after they get it out of her, an explosion tears through the autopsy room. Hunter and Garcia are on the hunt for a ruthless kidnap-killer. As long as they don’t find the culprit, more bodies are found.

I love Carter’s writing! And again judging from what I see on Bookstagram, a lot of people think the same. His writing is fluent and with short chapters he keeps our attention to the story. As a reader you’re invested in these thrillers, joining in on the hunt for this killer. But Chris keeps his readers guessing and not until the last moment, when he wants us to know, he’ll reveal the perpetrator!

Another strong thriller by one of the best thriller writers in this day and age! On to his next in the series! 👏👏

The author himself

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: