Boek recensie ‘De Horzel’

  • Auteur: Marc Raabe
  • Uitgeverij: AW Bruna (Standaard Uitgeverij)
  • Jaar uitgave: 2022
  • Aantal pagina’s: 464
  • Translated from German: Die Hornisse (2020)
  • Vertaling: Marcel Misset
  • Reeks: Tom Babylon
  • ISBN: 978-9400514034
  • Cover design: zero-media.net, München
  • Mijn rating: 4/5

Synopsis:

‘I love you all!’
Brad Galloways oerkreet weerkaatst door het Olympiapark in Berlijn en wordt beantwoord door de 22.000 fans die zich daar verzameld hebben. Op dat moment betreedt een onbekende vrouw het podium en overhandigt de verbaasde rockster een envelop. Niemand kan dan vermoeden dat een dag later Galloways leeggebloede lichaam zal worden gevonden, vastgeketend aan zijn bed in een pension.

Rechercheur Tom Babylon wordt op de zaak gezet en gaat samen met psychologe Sita Johanns op onderzoek uit. De moord blijkt te maken te hebben met een dertig jaar oude ontvoeringszaak. Het spoor leidt naar een vrouw die ooit moest kiezen tussen twee mannen die allebei bereid waren over lijken te gaan…

https://www.awbruna.nl/boek/thrillers/marc-raabe/de-horzel/

Review:

Het derde boek in de fantastische Duitse politieserie met als hoofdpersonage Tom Babylon. Hoewel de verhalen enerzijds los van elkaar te lezen zijn, raad ik toch aan om de boeken in volgorde te lezen van uitgave, aangezien verhaallijnen in eerder boeken verder worden gezet of invloed hebben op het verhaal in latere boeken in de reeks.

Deze keer komt Babylon zelf in heel nauwe schoentjes te zitten en kan ie maar enkel rekenen op Sita, Bene en verbazingwekkend genoeg ook op zijn vader en stiefmoeder. Ook nu speelt iets uit het verleden een grote rol voor de gebeurtenissen in dit boek, hoewel deze keer niet zozeer Viola’s verdwijning als tienjarige verantwoordelijk is (Tom is echter nog steeds op zoek naar haar).

Als de Amerikaanse zanger Brad Galloway, na zijn concert in Berlijn, dood wordt teruggevonden blijkt algauw dat iemand dicht bij Tom verdacht wordt, nadat ze werd gezien op het podium, waar ze een grote witte enveloppe afgeeft aan de zanger. Maar algauw blijkt er veel meer aan de hand te zijn en komt ook Tom in het vizier van zijn oversten. Tom moet dan ook alles doen om zijn onschuld te bewijzen.

Intussen leren we terug iets meer over het verleden als maanden voor de val van de Berlijnse Muur Inge, Tom en zijn zusje Viola’s moeder, in een heel angstaanjagende situatie terechtkomt waarbij zowel haar eigen leven als dat van haar kinderen in gevaar komt.

Dit is opnieuw een heel spannend verhaal in een razendsnelle thriller. Marc Raabe vindt steeds een weg om heden en verleden vloeiend in elkaar te laten overlopen, waarbij het verleden wel een effect heeft op gebeurtenissen in het heden. Het is alvast ook weer goed geschreven en het verhaal houdt je toch weer op het puntje van je stoel, geen moment verveling! De terugkerende personages uit voorgaande boeken in de reeks hebben allemaal een belangrijke rol te spelen en nieuwe personages kunnen één voor één verdachten zijn in een spel om macht. En niet alleen Tom loopt in gevaar want net zoals destijds zijn moeder meemaakte, is ook zijn zoon Phil in levensgevaar!

Het is uitkijken naar deel 4 nu, De Kelder! Krijgen we misschien dan wat meer antwoorden omtrent Viola’s verdwijning?

Tom Babylon boek 1-3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: