Boek recensie ‘Jacht’

  • Schrijver: Toni Coppers
  • Co-auteur: Annick Lambert
  • Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
  • Jaar uitgave: 2022
  • Aantal pagina’s: 332
  • Serie: Liese Meerhout
  • Cover ontwerp: Bart Luijten
  • ISBN: 978-9463937320
  • Mijn rating: 4/5
Jacht

Synopsis:

‘s Nachts is de haven van Antwerpen het terrein van de ‘uithalers’, kleine garnalen die voor de drugskartels het vuile werk opknappen en rondsjouwen met sporttassen vol cocaïne. Wanneer een man vrijkomt uit de gevangenis en er aan het hoofd van een maffiafamilie een machtswissel optreedt, worden gewone mensen meegezogen in een draaikolk van wraak en geweld. Of zijn die gewone mensen toch niet zo gewoon?

Commissaris Liese Meerhout en hoofdinspecteur Michel Masson ontdekken de gruwel van de drugslogica en moeten vechten om overeind te blijven en hun dierbaren te redden.

Toni Coppers staat bekend om zijn ingenieuze en spannende plots. Hij schrijft over mensen van vlees en bloed, die tot leven komen dankzij de uitgewerkte psychologische karaktertekeningen. Net die combinatie van spanning en menselijke diepgang maakt een Coppers lezen zo verslavend. Coppers is zonder twijfel Vlaanderens meest bekroonde misdaadauteur.

https://borgerhoff-lamberigts.be/boeken/jacht

Recensie:

Als Sanne Aerts, een reefervrouw (iemand die koelcontainers afsluit en in de gaten houdt) in de Antwerpse haven, dood terug gevonden wordt, gemarteld en verminkt, start voor Liese Meerhout en haar team een zoektocht naar een drugsbende, die nergens voor terugdeinst. Er blijkt een link te bestaan met Daphne, een studente die stage liep bij Liese. Haar oom Bart heeft zes jaar gevangen gezeten voor een coke diefstal en een moord op een nachtbewaker en diens wachthond. Liese moet alles op alles zetten om Daphne te beschermen en om de waarheid uit Bart te krijgen. De zoektocht leidt naar Limburg en uiteindelijk ook naar Nederland, naar Friesland.

Dit is een spannend, goed opgebouwd verhaal dat je genoeg doet gissen naar de ware toedracht van de zaak van zes jaar voorheen die uiteindelijk gevolgen heeft in deze zaak. Een vete tussen twee drugsbendes, moord, wraak en marteling zijn de hoofdingrediënten van deze misdaad thriller.

Hoewel dit al het 19de Liese Meerhout verhaal is dat Toni Coppers schreef, is dit pas het eerste dat ik ervan las. (Ik weet het, ik weet het… ik schaam mij!) Maar het tempo in dit verhaal lag zo hoog dat ik het op één dag uitlas, dus ik vermoed dat ik gauw alle voorgaande verhalen maar eens zal lezen. (Dat zal wel snel vooruitgaan dan)

Volledig onwetend ben ik hier ook weer niet aan begonnen, aangezien ik een aantal jaren geleden de top tv serie Coppers reeds zag, met Hilde De Baerdemaeker in de hoofdrol als Meerhout. (Aanrader, zeker voor de fans van de boeken)

Zoals reeds vermeld, dit boek leest heel vlot. Het is een roetsjbaan aan snelle scenes, achtervolging maar ook ontbreekt de administratieve rompslomp in zo’n verhaal niet.

Kijk, we weten allemaal dat dit een formule is die werkt. Dit is het perfecte soort literatuur om ontspannen achterover te leunen in je zetel om de stress van de dag van je af te laten glijden. Is dit top literatuur zoals je van een Brouwers, Lanoye of Verhulst moet verwachten? Tuurlijk niet! Maar daarom is het niet minder leuk, niet minder ontspannend en zeker niet minder aangenaam om lezen! De (terugkerende) personages in dit soort verhalen groeien met elk boek dat in een reeks verschijnt. En de nevenpersonages blijven op de oppervlakte uitgewerkt, tenzij het voor het verhaal belangrijk is dat we hun achtergrond beter leren kennen. Dit is ook de reden dat deze misdaad thrillers lezen als een sneltrein! (Ik vermeld dit expliciet omdat ik weet dat er mensen zullen zijn die dit lezen en de commentaar zullen geven dat er te weinig diepgang is in dergelijke verhalen)

Dus met andere woorden: nestel u in een hoekje van de zetel, neem een tasje thee of koffie bij de hand en geniet van dit boek!

Btw: over de foto (hierboven) -> het is bloem! 😆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: