Strip review ‘De Schat van Niemand’

  • Reeks: Jommeke
  • Album nummer: 309
  • Creator: Jef Nys
  • Illustrator: Phillipe Delzenne
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
  • Aantal pagina’s: 48
  • Mijn rating: 3,5/5

Synopsis:

Marie heeft er genoeg van dat haar zoon altijd maar op avontuur trekt met zijn vrienden. Nu is het een keer haar beurt! Ze wil samen met haar vriendinnen eropuit trekken, maar vindt nergens een goede aanleiding voor een avontuur. Tot ze bij Jan Haring op zolder een SOS-boodschap in een fles vindt… Genoeg aanleiding tot avontuur voor drie stoere mama’s!

https://www.standaarduitgeverij.be/boek/309-de-schat-van-niemand-9789462108356/

Review:

Als de mama’s van Jommeke, Filiberke en de Miekes een avontuur willen beleven maar er blijkbaar geen meer te vinden zijn in Zonnedorp, beslissen de beide jongens er eentje voor hen uit te vinden met de hulp van Kapitein Jan Haring.

De dames worden door Jommeke, Filiberke, Flip en Jan Haring afgezet op een onbewoond eiland alwaar ze op zoek gaan naar de schat van Niemand. En ze staan er op dat de jongens niet helpen. Maar dan worden ze aan alle kanten belaagd door spoken, boodschappen, kreten en zien ze gigantische pootafdrukken verschijnen. Maar dit schrikt hen niet af.

Maar het zou geen Jommeke verhaal zijn mocht het ‘fake’ avontuur niet omslaan in een echt avontuur, als plots een oude bekende opduikt op het eiland. En wat blijkt, er is écht een schat!

Grappig verhaaltje, typisch Jommeke! Herkenbaar met andere woorden. Niks nieuws onder de zon maar misschien is dat net de succesformule van de avonturen van Jommeke en co?

Leuk album maar zeker ook niet hét beste verhaal. Maar de kinderen zullen hier zeker van smullen (en een groot aantal volwassenen ook, hoor)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: