Strip review ‘Dood wakker worden’

  • Reeks: De Kiekeboes
  • Album nummer: 161
  • Jaar Uitgave: 2022
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
  • Aantal Pagina’s: 48
  • Creator: Merho
  • ISBN: 978-9002275142
  • Mijn rating: 4/5

Synopsis:

Fanny en haar nieuwe vriend gaan op vakantie in Lapland. De rest van de familie verzeilt, na de diefstal van hun nieuwe keuken, in Roemenië. Daar ontmoeten ze een stel oude bekenden: de vampiers Mona, Benny, Vladje en opa Vladimir. Eindelijk komen ze te weten hoe deze laatste ooit in een rolstoel belandde. Een gebeurtenis die tot op vandaag de dag nazindert en nog een staartje krijgt in Lapland. En wel tijdens de honderdjarige ‘International Vampire Convention’ die plaatsvindt in een spectaculair ijshotel.

Review:

Zo heel af en toe duiken oude bekenden op in de strips van Kiekeboe en deze keer zijn de vampieren terug aan de beurt. En het is altijd wel een plezier terug met hen op stap te gaan. We leren deze keer ook meer te weten over Opa Vlad. Fanny is terug op vrijersvoeten (de vraag is hoe lang het deze keer zal duren) en doet een reisje Lapland. Maar het zou geen Kiekeboe-strip zijn mocht de ganse familie niet plots samen komen op één en dezelfde locatie.

Heel grappig verhaal, leuke kleine verwijzingen naar andere stripreekse (Nero en Suske en Wiske, bvb) en we zien een aantal vampiers terug uit voorgaande verhalen met Mona en co!

De Kiekeboes blijft een van mijn favoriete Belgische stripreeksen en dit album bewijst ook waarom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: