Review ‘Paniek’

  • Schrijfster: Sandra J. Paul
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • Jaar uitgave: 2021
  • Aantal pagina’s: 240 pagina’s
  • ISBN: 978-9463967662
  • Mijn rating: 4/5
De cover van het boek

Korte inhoud (volgens de website van de uitgeverij):

Twee aparte verhalen over hetzelfde drama worden verweven in een uniek boek.

Willem: De eerste knallen lijken op voetzoekers, tot het schreeuwen begint. Verborgen in een schuilplaats met vijf anderen luistert Willem wanhopig naar de kreten om hulp. Ze zitten in the middle of nowhere, niemand komt hen helpen. Hoelang zal het duren voor de schutters hun schuilplaats ontdekken?

Jake: Jake  staart verward naar de feestelijk uitgedoste gasten die in paniek de trap oprennen, en te laat beseffen dat er geen uitweg voor hen is. Schoten weergalmen door het gebouw, hij ziet de schutters op zich afkomen. Hij beseft dat enkel de dood op hem wacht als hij niet meteen reageert.

Willem en Jake nemen een drastisch besluit. Wachten op de dood is geen optie. Paniek ook niet.

Review:

Dit is mijn eerste review van 2022, maar dit boek las ik reeds uit tijdens de Kerstvakantie, in 2021. Ik wens ook nog de uitgeverij Hamleybooks én schrijfster Sandra J. Paul te bedanken voor de kans om dit fantastische boek te mogen lezen. Dit was mijn eerste maal dat ik een verhaal van Sandra J. Paul las, maar zeker niet de laatste keer.

Paniek speelt zich af op een elite kunstschool met bijhorende campus, die wordt beheerd door een strenge rector en professoren. Internet en smartphones zijn er verboden want de directie wenst de leerlingen te stimuleren alleen met school én hun kunst bezig te zijn. Ouders hebben er wel kunnen voor zorgen dat er in de school een panic room werd gebouwd, in geval het ooit tot een noodsituatie zou komen.
Als er op een mooie lentedag een groot feest wordt georganiseerd waar alle ouders en faculteit op aanwezig zal zijn verandert de sfeer ineens nadat een aantal schoten weerklinken. Willem Smeets, inspecteur bij de politie, probeert zoveel mogelijk mensen te redden terwijl Jake vooral zichzelf wenst te redden. Maar welke geheimen hebben deze twee hoofdpersonages?

Dit is een ingenieus staaltje van thriller die zich op twee verschillende tijdlijnen afspeelt. De eerste bekeken vanuit Willems perspectief, die chronologisch de gebeurtenissen volgt. De andere door de ogen van Jake, maar deze worden net iets anders gebracht. Maar in beide gevallen leren we de achtergrond en de ware reden van wat er gaande is… een Memento-achtig verhaal (wordt ook af en toe gequoteerd zelfs) waarbij Christopher Nolan jaloers zou geweest zijn dat ie er nooit aan dacht zijn succes debuutfilm op deze manier te maken. 😉

‘Wat er ook gebeurt, Paniek is geen optie!’

Short English review:


Two different storylines come together in this thriller, with Memento-vibes! Wonderfully constructed we follow Willem and Jake, each on their own timeline. And along the way, we learn kept secrets. All will be revealed.
‘Welcome to the panic room, where all your darkest fears are gonna come for you!’

4/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: