Prooi

  • Auteur: Dirk Debeys
  • Uitgeverij: Uitgeverij Pelckmans
  • Jaar uitgave: 2023
  • Pagina’s: 304
  • Coverontwerp: Studio Rubio
  • ISBN: 978-9463376006

https://www.pelckmansuitgevers.be/prooi.html

Review:

Prooi is een spannende thriller en misdaadroman met de nodige vleugels, doch hier en daar gevuld met clichés over maffiosi en pubers. Maar in elk cliché schuilt een portie waarheid dus dat vergeven we de auteur!

Ik moet toegeven, dit was niet onmiddellijk het boek dat ik verwachtte. Deels omdat ik de auteur zijn werk voorheen nog niet kende, dus ik las zijn twee voorgaande boeken nog niet en blijkbaar, als ik afga op de korte inhoud van het voorgaande, ‘Rijngoud’, had ik dat misschien beter eerst gelezen, aangezien een aantal personages uit dit boek daarin werden geïntroduceerd. Dus ik miste een beetje achtergrond. (En mijn autistisch trekje kan daar moeilijk tegen)

Anderzijds is het boek zeker ook los van zijn voorganger te lezen. Alleen had ik het maffia- en misdaadelement helemaal niet verwacht. Ik had eerder een soort ‘creature feature’ voor ogen waarbij een voorhistorisch vliegend dier aanvallen pleegde op jagers. Dus het verhaal was een beetje een verrassing voor me. Niettegenstaande heb ik het boek heel snel uitgelezen dus het was zeker niet dat ik er niet van genoten heb! Ik plan zelfs een zoektocht naar de auteur zijn twee voorgaande boeken te doen nu!

Het verhaal:

Als een aantal jagers tijdens hun jacht worden aangevallen door een gigantische vogel en daarbij zelfs doden vallen en een aantal zwaargewonden, wordt Jonas Keller (de half Belgisch, half Duitse privédetective) samen met zijn zakenpartner Norbert, gevraagd om de zaak te onderzoeken. Daarvoor dienen ze wel de politie wat te omzeilen, want deze wil niet dat zij zich mengen in hun onderzoek. Jonas en Norbert zitten al snel op een spoor van de mogelijke dader maar dan komt plots Jonas zijn verleden dichterbij en is zijn leven en dat van zijn dierbaren (halfbroer en vrouw) in groot gevaar. Zijn halfbroer, Beppe, ontmoet intussen een Kroatisch meisje op school en worden verliefd op elkaar. Om het gevaar te ontlopen besluiten zij op de vlucht te gaan. Dus Jonas staat tussen twee vuren en moet intussen nog eens de zaak rond het vliegende gevaarte oplossen. Een strijd tegen de klok begint en van de politie verwacht hij niet onmiddellijk veel hulp!

Zoals ik reeds schreef was ik in het begin verbaasd over het verloop van het verhaal maar eens ik erin zat had ik geen probleem om het snel uit te lezen. De verschillende verhaallijnen lopen perfect in elkaar over. Ik denk dat dit wel een boek is dat heel wat mensen (jong en oud) kan bekoren. De combinatie thriller-misdaadverhaal werkt zeker en hier en daar zit er zelfs een vleugje horror in. (van mij had dat element zelfs nog iets meer naar voor mogen komen zijn maar dat ligt eerder aan de verwachtingen die ik had van het boek vooraleer ik eraan begon, denk ik. En ook de cover liet wel uitschijnen dat we met een ‘creature feature’ te maken hadden kunnen hebben)

En nu op zoek naar “Sneeuwrood” en “Rijngoud”!

Plaats een reactie

Ontdek meer van Looneybooks79

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder