Jommeke 320. Het ongeluksbeeldje

  • Bedenker: Jef Nys
  • Scenario: Kristof Berte
  • Illustraties: Philippe Delzenne
  • Uitgeverij: Standaard Uitgeverij strips
  • Jaar uitgave: 2024
  • Aantal pagina’s: 40
  • ISBN: 978-9462108769

https://www.standaarduitgeverij.be/product/320-het-ongeluksbeeldje-9789462108769/

Review:

Als de vrienden op een rommelmarkt op zoek zijn naar een geschenk voor de verjaardag van Professor Gobelijn ontmoeten ze de nogal opdringerige Thomas Crooke (geen verwijzing naar enig reisbureau?) die hen een beeldje verkoopt dat hij uit een tempel in het Amazonewoud heeft weten te bemachtigen (lees: stelen).

De dag dat de vrienden het beeldje aan de professor geven, klopt de heer Crooke aan de deur aan en komt hen met een verhaal af waarbij hij vertelt dat dit een ongeluksbeeldje is. Als je dit beeld in je buurt hebt gebeuren er alleen maar vreselijke dingen. De sceptische Gobelijn gelooft er niks van, tot de ochtend nadien alles plots mislukt, waaronder ook zijn allernieuwste uitvinden: een supermest!

Samen met Jommeke, Filiberke en Flip vertrekken Gobelijn en Thomas Crooke naar de jungle van het Amazonewoud, op zoek naar het vliegtuig waarmee Crooke in het woud crashte en zo op de tempel stoot waar hij het beeldje ontvreemde. Na nog heel wat gevaren komen ze uiteindelijk aan in de tempel maar natuurlijk is hun ongeluk nog niet voorbij als dan ook nog eens blijkt dat Crooke een echte ‘crook’ (Engels voor misdadiger) is! Zullen ze nog levend uit de jungle en uit de tempel geraken?

Dit is een oerklassieke Jommeke! Met de Vliegende Bol, Gobelijn en een reis naar het Amazonewoud waar ze op zoek moeten naar een tempel (en een schat?)! Ik denk dat ik dit persoonlijk één van de beste albums in jaren uit de reeks vindt, doet me zo hard denken aan de avonturen die ze eerder hadden zoals ‘Het Monster in de Ruïne’, ‘De Strijd om de Incaschat’ en dergelijke. En natuurlijk is dé grote held van dienst, zoals altijd toch, onze liefste papegaai, Flip! Wat zouden de vrienden doen zonder hun kleine vliegende held! Hoewel hij deze keer het gevaar toch ook wel héél hard moet trotseren!

Plaats een reactie

Ontdek meer van Looneybooks79

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder